Royal Enfield Shotgun 650: Custom tweecilinder met klassieke looks

De nieuwe Royal Enfield Shotgun borduurt verder op Royal Enfield’s 650cc tweecilinder platform. Deze keer hevig geïnspireerd door de custom-scene. Oftewel: maak er zelf iets moois van. En het mag gezegd dat de motor er iets sympathieker uitziet dan z’n naam doet vermoeden…

Eerste keuze is natuurlijk de kleur. De Shotgun heeft er 4: Stencil White, Plasma Blue, Green Drill en Sheetmetal Grey. Daarnaast hebben ze 31 accessoires in het gamma om de motorfiets aan te passen naar je eigen stijl en verwachtingen. Zo kan je bijvoorbeeld van een comfortabele tweezit naar een sportievere monozit gaan of de motor klaarmaken voor een langere reis met bagage mogelijkheden. Prijs voor die klassieke looks starten vanaf 7.799€.

Lees het volledige persbericht hieronder:

  • De Shotgun 650 is ontsproten uit pure creatieve energie, de anarchistische custom-cultuur en het zuivere Royal Enfield-DNA. Het is een unieke motorfiets die als canvas fungeert om je ideale motorfiets samen te stellen. 
  • Of je nu in het stadscentrum of over plattelandswegen rijdt, deze motorfiets verandert moeiteloos van een soepele stadsmotor in een stabiele cruiser voor op de snelweg.
  • Met de beproefde 650 Twin-motor als kloppend hart combineert de Shotgun 650 moderniteit met karakteristieke Royal Enfield-elementen tot een eigentijdse interpretatie van het merk. 

15 januari 2024: Na een spectaculaire lancering op Motoverse 2023 van de Shotgun 650 Motoverse Edition, een zeer speciale limited edition, startte Royal Enfield vandaag met de productieversie van de Shotgun 650. De schitterende Royal Enfield Shotgun 650 is een unieke door custom geïnspireerde motorfiets, beschikbaar in vier kleurstellingen: Stencil White, Plasma Blue, Green Drill en Sheetmetal Grey

Siddhartha Lal, Managing Director en CEO van Eicher Motors Ltd., zegt: “De Shotgun 650 is geïnspireerd op het werk van onze custom-community en onze jarenlange samenwerking. Het is een neo-retro interpretatie van hoe een custom fabrieksmotorfiets met het pure Royal Enfield-DNA eruit zou kunnen zien. De Shotgun 650 is een machine die moeiteloos van gedaante wisselt en in geen enkele categorie past, zowel qua vorm als qua karakter. Hij is compleet nieuw en totaal anders. Het is een ontzettend leuke motorfiets die met zijn ergonomie en uitstekende rijgedrag vertrouwen inboezemt, zowel in de stad als in scherpe bochten. Maar ook op rechte snelwegen levert hij krachtige prestaties. Met de Shotgun 650 proberen we motorfietsen van nieuwere en nichecategorieën toegankelijk te maken voor een groeiend aantal enthousiaste rijders die voor zelfexpressie kiezen.” 

Met het wereldwijd beproefde 650-Twin-platform als basis is de Shotgun 650 een eerbetoon aan de
custom-cultuur en voor Royal Enfield een nieuw hoofdstuk in design met een spannende visie op de toekomst. Het retro-futuristische ontwerp van de Shotgun 650 bouwt voort op de SG650 Concept, die op de EICMA 2021 werd tentoongesteld. De motorfiets is een ode aan creativiteit en een leeg canvas voor duizenden motorrijders die hun motorfiets graag aanpassen en personaliseren. 

Over het ‘hart’ van de nieuwe motorfiets, de motor, zegt B Govindarajan, CEO van Royal Enfield: “De Shotgun 650 is een zeer unieke motorfiets in onze productportefeuille, maar de kern bestaat nog altijd uit het Pure Motorcyling-DNA van Royal Enfield. De 648 cc parallelle twin-motor die deze machine voortstuwt, is een pittig en veelzijdig platform dat geschikt is voor elke rijstijl en conditie. Op de baanbrekende Shotgun 650 zorgt deze motor voor een uiterst boeiende en plezierige rijervaring, met genoeg vermogen voor alledaags gebruik, een krachtig middentoerengebied en een rijke hoeveelheid koppel over het gehele toerengebied. Het was een plezier om de Shotgun 650 te ontwikkelen en erop te rijden en het doet ons genoegen om hem aan de expressionisten van de motorwereld te presenteren.”

In de geest van customizing bepaalt de rijder hoe de nieuwe Royal Enfield Shotgun 650 eruit komt te zien. De gloednieuwe carrosserie en het voorkomen zijn als een leeg canvas dat zich niet in een traditionele categorie laat indelen, maar de persoonlijkheid van de eigenaar overneemt. Dankzij het modulaire ontwerp schakelt de motorfiets moeiteloos tussen drie stijlen, van éénzitter tot tweezitter en toermotor mét bagage. Met een draai aan de sleutel komt het passagierszadel los voor ultieme flexibiliteit. Of je nu een agressieve motorfiets wilt of juist naar een meer ontspannen ervaring op zoek bent, de Shotgun 650 kan het allemaal. Met zijn rechte rijpositie boezemt hij vertrouwen in en hij schikt zich naar het humeur en de rijstijl van de rijder.

Over het design en de ontwikkeling van de Shotgun 650 zei Mark Wells, Chief of Design: “Customizing is de rode draad in het verhaal van Royal Enfield. Al decennia personaliseren onze klanten onze motorfietsen. Met die rijke creatieve cultuur als inspiratie gaven wij onze ontwerpers de ruimte om hun verbeelding de vrije loop te laten en hun ideeën uit te werken. Het resultaat is een fris ontwerp dat ons verleden respecteert en een toekomstvisie biedt voor hoe een custom Royal Enfield er over een aantal jaar uit kan zien.”

Met het wereldwijd bekroonde 650 Twin-platform als kern staat de Shotgun 650 garant voor dubbel plezier. De ergonomie is optimaal met een middelhoge voetpositie, een lage zadelhoogte van 795 mm en een intuïtieve stuurstangpositie die de rijder een gevoel van totale controle geven. Het zwevende zadel is zowel modern als retro. Dankzij de speciaal afgestelde vering van de Shotgun, met een 43 mm Showa-voorvork en een achtervering met dubbele schokbrekers en vijf veerspanningsinstellingen, de wielbasis van 1.465 mm en het lage zwaartepunt, is het net zo leuk om in druk verkeer als op de snelweg en door bochten te rijden, zonder op comfort in te leveren. Brede tubeless 18-inch voor- en 17-inch achterbanden, gecombineerd met remschijven van 320 mm en 300 mm, garanderen stabiele grip en zorgen dat je bij elke snelheid de controle behoudt.

De Royal Enfield Shotgun 650 is een fusie van retro-futuristisch design en moderne kenmerken. De ledkoplamp in een prachtige neomoderne custom-kuip past perfect bij de neo-retro-esthetiek en zorgt ervoor dat je de weg voor je beter ziet. De motorfiets is uitgerust met een digitaal-analoog instrumentenpaneel en wordt geleverd met het Tripper-navigatiesysteem dat alle informatie weergeeft die je nodig hebt. 

In lijn met het custom- en personaliseringsconcept hebben we een rijk assortiment van 31 originele motorfietsaccessoires ontwikkeld om de custom-esthetiek van de Shotgun 650 te benadrukken. Zo zijn er stuureindspiegels, een ergonomisch enkel zadel en contrasterende lichtmetalen velgen beschikbaar.

Prijzen voor de Shotgun 650*: 
Sheetmetal Grey – €7.799,-
Plasma Blue / Green Drill – €7.899,-
Stencil White – €7.999,-

* Prijs is exclusief 250€ voor afleverkosten & transport.