Royal Enfield gaat in zee met Flat Track Academy

In Nederland zijn ze niet vies van wat grasbaan racen en ook Flat Track blijft er populair. Da’s niet in het minst te danken als Maikel Dijksta, die zich naast een eigen racecarrière ook blijft inzetten voor de sport. Daarbij wordt hij nu bijgestaan door de Nederlandse tak van Royal Enfield.

PERSBERICHT:

Slide School Benelux en Flat Track Academy powered by Royal Enfield in Partnership met Dutch Flat Cup Pro Class winnaar, Maikel Dijkstra

IJsselstein, 16 mei 2023: Royal Enfield Slide School maakte in februari jl. zijn debuut op de Motorbeurs Utrecht met de aankondiging van de samenwerking met Maikel Dijkstra. Maikel zal tijdens races op de Europese Flat Track kalender van 2023 racen met een speciaal gebouwde flattrack-racemotor van Royal Enfield, een Interceptor Twin FlatTrack.

De Flat track serie is de meest prestigieuze flat track-serie buiten de VS en Royal Enfield is verheugd om samen te werken met Maikel Dijkstra, de regerend 2022 Dutch Flat cup winnaar, evenals voormalig ADAC Krowdrace Cup winnaar in de Pro class en tweede plaats in de DTRA Euro Nationals Pro class, als onderdeel van zijn ontwikkelingsprogramma voor de Twins FlatTrack.

Flat track racing, afkomstig uit de VS, is een van de meest toegankelijke en snelst groeiende motorsporten op de markt. De basisoorsprong van de sport is nog steeds duidelijk aanwezig, met een ontspannen en open sfeer die kenmerkend is voor deelname van zowel de rijder als het publiek. Flat Track-racen houdt in dat rijders met  hun motorfietsen over een ovale baan glijden onder raceomstandigheden, terwijl ze een techniek vertonen die minder gaat over snelheid in rechte lijn en meer over controle, vaardigheid en timing.

Als aanvulling op de racesponsoring is Royal Enfield ook een samenwerking met Maikel gestart om een Europese activering te lanceren van zijn flat track leerervaring – onder de vlag van Flat Track Academy powered by Royal Enfield. Deze Flat Track Academy zal de drijvende kracht zijn achter een groot aantal Slide School-evenementen op geselecteerde circuits in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Deelnemers, van alle ervaring- en vaardigheidsniveaus, kunnen hun plaats reserveren via de Flat Track Academy website.

De Slide School biedt motorliefhebbers de mogelijkheid om voor het eerst flattracking uit te proberen, hun rijvaardigheid verder aan te scherpen en/ of te verfijnen. Royal Enfield heeft hun immens populaire en veelzijdige Himalaya aangepast om het FT411-model te creëren – speciaal voor gebruik in de Flat Track-omgeving. De speciaal aangepaste motorfietsen zijn met groot succes ontwikkeld door professionele racers in de VS en Engeland. De Himalayan is licht, duurzaam en gemakkelijk te hanteren, waardoor het de perfecte basis is om met vertrouwen te leren sliden. De FT411 zal exclusief worden gebruikt in de Slide Schools van Royal Enfield.

Rahul Sinroja, hoofd van het Custom Programma van Royal Enfield; “We zijn erg verheugd om samen te werken met Maikel voor dit project en markeren weer een belangrijke merkmijlpaal in de Benelux regio. De Flat Track Academy is ontworpen om plezierig en toegankelijk te zijn, perfect in lijn met Royal Enfield’s eigen mantra van plezier en inclusiviteit, en ondersteunt onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten rijden. We geloven dat het partnerschap alles omvat wat we als merk waarderen. De combinatie van Slide School en de speciaal gebouwde FT411-motorfietsen op basis van de Himalayan is het ideale platform van waaruit elke enthousiaste rijder kan starten met racen op vlakke banen, of gewoon zijn rijvaardigheid kan aanscherpen of een betere allround rijder kan worden.”

De Flat Track Academy is de nieuwste ervaringspartner die wordt toegevoegd aan het partnerprogramma van Royal Enfield als aanvulling op de reeds succesvolle scholen in de VS en India.

Maikel; “Het is een groot genoegen om samen te werken met Royal Enfield voor 2023 en daarna. Om deel uit te maken van het 650-raceprogramma en samen te werken met Royal Enfield is geweldig. Het pakket zit echt goed in elkaar, ik heb er zin in. Op de Motorbeurs hebben we al heel veel mensen kennis kunnen laten maken met Flat Track, tijdens de gegeven (korte) clinics. De Slide school is zo’n geweldig initiatief, het helpt om de sport van Flat Track op een eerlijke, leuke manier te promoten waar iedereen van kan genieten. Als liefhebber van de sport ben ik persoonlijk heel enthousiast om Flat Tack te helpen introduceren bij meer mensen in de Benelux, Frankrijk en verder in Europa.”