Rossi gaat het proberen!

Zoals we gisteren al verwachtten, zal Rossi afreizen naar Aragon en er proberen om aan de MotoGP deel te nemen. Michael van der Mark is ook reeds daar, maar moet voorlopig nog afwachten. Als Rossi een positieve beoordeling krijgt bij de medische tests, zal hij rijden.

Mocht Valentino Rossi het moeilijk krijgen na de vrije trainingen, dan is van der Mark dus aanwezig om de GOAT te vervangen, al gaan we er voorlopig van uit dat hij gewoon zal rijden. Hoewel hij een race moest missen omwille van zijn blessure, staat Rossi nog steeds op de vierde plek in het klassement met 42 punten achterstand op Marc Marquez en Andrea Dovizioso.

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP Team:

“Gelukkig heb ik gisteren een goede test dag gehad op de YZF-R1M in Misano. Maandag heb ik ook geprobeerd maar door de regen moest ik die test na een paar ronden al staken. Dinsdag heb ik twintig ronden gereden om voor mezelf antwoord te krijgen op mijn vragen. Uiteindelijk was de test positief en ik wil Dr. Lucidi en zijn staff bedanken, zij hebben mij geholpen met een oplossing waarin ik zo min mogelijk pijn voel. Natuurlijk had ik na de test wel wat pijn aan mijn been maar woensdagochtend  ben ik bij Dr. Pascarella geweest voor de medische check en het resultaat daarvan was positief. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om af te reizen naar Aragon om te kunnen rijden dit weekend. Als ik fit verklaard wordt zal ik na de eerste vrije training het echte antwoord hebben, omdat op de M1 rijden een grotere uitdaging is. We zullen het zien!”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.