Opmerkelijk snelheidsrecord: kopstand op de motor

Op het Straightliners event in North Yorkshire vielen vorige week nog meer opmerkelijke wereldrecords. Dat van de snelste kopstand op een motor bijvoorbeeld. Jawel, op je hoofd gaan staan, op je motor, terwijl je meer dan 100km/u rijdt. Don’t try this at home kids.

Het nieuwe record staat op naam van Marco George, een 30-jarige stuntman uit het Britse Hampshire. Dat ging niet helemaal van een leien dakje. Meestal doet George zijn stunts zonder motorpak en helm, om zoveel mogelijk bewegingsruimte te hebben. Door de beoogde snelheid van het record en de verplichte veiligheidsmaatregelen van de organisatie, moest hij op het laatste nippertje nog op zoek naar een pak en helm.

Die extra veiligheidsmaatregelen weerhielden de Brit niet van zijn halsbrekende toeren. Na een paar pogingen zette hij dan ook een verbluffend record neer: een kopstand, op de motor, aan 122km/u. Ter referentie: het vorige record stond op een slome 48km/u.

Na afloop liet de Brit wel weten ontzettend opgelucht te zijn dat het gelukt was. Hij voegde er ook nog aan toe dat hij dit geen tweede keer zou doen.

Geniet even mee van de video.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.