Nieuwe Kawasaki middenklassers voor 2024

Kawasaki heeft voor modeljaar 2024 niet stilgezeten. We hadden het al over de updates van het groene merk in eerdere artikels. Nu kennen we ook de echte nieuwe machines waar we ons in 2024 mee mogen amuseren.

Zo is er als eerste een vernieuwing in de A2 klasse. De populaire 400cc Ninja en Z worden wat volwassener met een stijging in cilinderinhoud door middel van een nieuw 451cc motorblok. Genoeg om naar boven af te ronden en 500 op de tank te laten zetten. Daarnaast wat nieuwe designelementen en een uitgebreide accessoirelijst. In België worden ze standaard al SE geleverd, met een TFT display, led pinkertjes en een usb-aansluiting om je GSM mee op te laden. 

Lees onderaan het persbericht. 

Kawasaki telt nu niet één maar weldegelijk twee unieke concepten in hun aanbod. Wat als technisch hoogstandje begon met hun supercharged motorblokken evolueren ze nu de groene kant op (pun intendend) en maakten ze de Kawasaki Z7 Hybrid. Jawel, nu enkele merken volledig elektrisch gaan rijden brengt Kawasaki de tussenoplossing. Hiermee beloven ze het beste van twee werelden. Er wordt handig gebruik gemaakt van hun nieuw ontwikkelde 451cc motor, gekoppeld aan een tweede, elektrische motor die 9KW levert. Ik ben alvast benieuwd te ontdekken hoe dat rijdt.

Lees onderaan het persbericht.

Zelfs anti-motorfanaten kunnen niet rond het begrip “Kawasaki Ninja” heen. De term Ninja inspireert ondertussen al 40 jaar jongensdromen en snelheidsduivels met posters aan de muur van hun favoriete groene racemachine en dat mag gevierd worden. Kawasaki introduceert daarom een nieuwe rood/zwarte kleurstelling voor de Ninja 1000SX en de Ninja 650. Not bad!

Lees onderaan het persbericht. 

Persbericht Z500 en Ninja 500:

Voor 2024 onthult Kawasaki twee nieuwe modellen; de Z500 en Ninja 500. Om zijn succes voort te zetten in deze zwaarbevochte klasse worden deze modellen gelanceerd met een compleet nieuw motorblok, scherpe designs en moderne features. Om nieuwe rijders en veeleisende ervaren rijders optimaal te bedienen worden deze modellen in België standaard geleverd als zeer complete SE-modellen.

Met deze introductie presenteert Kawasaki de gedroomde opvolgers van de populaire 400cc modellen.

De compleet nieuwe 451cc Parallel-Twin met Assist & Slipper clutch is gemonteerd in een lichtgewicht Trellis frame. Door het lage rijklaargewicht en korte wielbasis zijn rijplezier en wendbaarheid gegarandeerd. Handig in de drukke steden maar nóg leuker tijdens de sportieve weekendritten waar zelfs de meest doorgewinterde rijders verbaasd zullen worden door de rijkwaliteiten van dit duo. Nieuwe A2-rijders vinden snel hun vertrouwen door de zitpositie welke de optimale balans is tussen sportief en comfortabel. Het slanke frame en zadel maken het gemakkelijk om voeten aan de grond te zetten.

Zowel de Z, als Ninja 500, zijn voorzien van de meest recente evoluties van hun kenmerkende designs. Vanuit het zadel kijken rijders uit op een full colour TFT-display welke via Bluetooth verbonden kan worden met de nieuwste versie van de Kawasaki Rideology smartphone app.

Beide modellen zullen in België standaard geleverd worden als SE-uitvoering. Een speciale kleurstelling, belly pan, USB-C aansluiting en LED-richtingaanwijzers maken onderdeel uit van deze uitvoering. Op de Ninja 500 is ook Keyless Ignition onderdeel van de SE-uitrusting.

Een uitgebreide accessoire catalogus met daarin onder andere windschermen, frame sliders, buddyseat covers en een verhoogd zadel (+30mm) zorgen ervoor dat elke rijder zijn/haar 500 naar eigen inzicht kan aanpassen.

De nieuwe Z500 en Ninja 500 zijn medio maart beschikbaar bij de officiële Kawasaki dealer in de volgende kleurstellingen:

Z500

  • Candy Persimmon Red
  • Candy Lime Green

Ninja 500

  • Lime Green/Ebony (KRT-edition)
  • Metallic Matte Dark Gray

Prijzen worden later bekend gemaakt. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.be.

Persbericht Z7:

Als allereerste motorfietsfabrikant ter wereld introduceerde Kawasaki recent een hybride motorfiets. 

Als passend vervolg hierop onthult Kawasaki nu de nieuwe Z7 Hybrid. ’S Werelds eerste hybride naked bike. Met deze onthulling verdubbelt Kawasaki zijn modelaanbod in de markt voor de motoren van morgen.

De nieuwe Z7 Hybrid maakt gebruik van dezelfde innovatieve en baanbrekende technologie als de Ninja 7 Hybrid maar dan als kenmerkende Kawasaki Z naked. Met twee krachtbronnen, een 451cc Parrallel Twin met een vermogen van 59pk en een 9kW sterke elektrische tractiemotor is dit de meest geavanceerde naked bike ooit. 

Doordat de Z7 Hybrid is ontwikkeld als ‘’strong’’ Hybrid kan er gekozen worden uit 3 typen aandrijving waaronder een volledig elektrische modus. In deze EV-mode, met automatische transmissie, is het mogelijk om 12 kilometer te rijden. 

In de Eco-Hybrid-mode werkt de elektromotor in harmonie met de verbrandingsmotor en biedt zo een modus die de keuze biedt uit een automatische zesversnellingsbak of handmatige versnellingskeuze via de schakel ‘’flippers’’ op het linkerhandvat.

Tot slot ontketent de Sport modus het volledige potentieel van zowel de elektrische als de benzinemotor met de toevoeging van een “E-Boost”-functie. Deze Boost functie stelt gedurende vijf seconden het maximale systeemvermogen voor een ongekende acceleratie welke vergelijkbaar is met die van een sportieve 1000cc. 

Andere innovaties zijn onder andere de stationaire stop waarbij de verbrandingsmotor uitgeschakeld wordt bij stilstand om brandstof te besparen, de automatische startpositiezoeker (ALPF) die – indien geactiveerd – automatisch de eerste versnelling selecteert bij stilstand en een “Walk Mode” om voor- én achteruit manoeuvreren gemakkelijker te maken. Deze modus is ook berg op te gebruiken.

Door gebruik te maken van een speciaal ontworpen versie van Kawasaki’s bekende trellis frame kunnen de brandstofmotor, elektrische tractiemotor en de accu compact gemonteerd worden om zo een optimale gewichtsverdeling te verkrijgen. Qua styling is de Z7 Hybrid voorzien van de nieuwste evolutie van het kenmerkende Sugomi design. Het full colour TFT-display is voorzien van smartphoneconnectiviteit welke te verbinden is met de Kawasaki Rideology app.

Vanaf het voorjaar van 2024 zal de nieuwe Z7 Hybrid beschikbaar zijn bij de Kawasaki dealers. 

Ga naar www.kawasaki.be voor meer informatie.

Persbericht 40th Anniversary Edition:

In de afgelopen 40 jaar heeft Kawasaki het hart van menig motorliefhebber weten te veroveren met de toonaangevende Ninja-serie. Hét toonbeeld van lef, technologische voorsprong en vooral liefde voor sportieve motoren. Geen enkele andere modelbenaming heeft wereldwijd zo’n sterke naamsbekendheid als de Kawasaki Ninja modellen.

Het vieren van 40 jaar Ninja kan natuurlijk niet zonder een eerbetoon aan de allereerste échte Ninja. Om deze reden introduceert Kawasaki nu ook 40th Anniversary Editions van de Ninja 1000SX en Ninja 650 in de kleurstelling van de wereldberoemde GPZ900R Ninja. Met deze speciale rood/zwarte kleurstelling maken nieuwe rijders kennis met het roemruchte Ninja verleden en herbeleven ervaren rijders hun mooiste herinneringen. 

De onmiskenbare tweekleurige Firecracker Red/Ebony kleuren zijn geïnspireerd op de Kawasaki GPZ900R uit 1985, waarbij een zilveren lijn deze 2 kleuren scheidt. Boven op de tank bevindt zich een speciaal embleem ter ere van 40 jaar Ninja. De contouren van het ‘Ninja’-logo zijn gereproduceerd aan de hand van de originele ontwerpen. Op de zijkuipen springen de cilinderinhouds- en ‘Liquid-Cooled’-aanduidingen meteen in het oog. Aandacht voor detail is er in overvloed met de opvallende toevoeging van zilverkleurig velglint dat de textuur van de bewerkte velgranden uit de jaren ‘80 weergeeft. 

Medio december zullen deze speciale uitvoeringen van de Ninja 1000SX en Ninja 650 beschikbaar zijn bij de Kawasaki dealers. Ga voor meer informatie of een Kawasaki dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.be