Nieuw circuit in Portugal: Circuito do Sol

360 dagen per jaar, 24u/24u circuit rijden? In Portugal kan het binnenkort op het gloednieuwe Circuito Do Sol. Vlakbij de stad Serpa in Alentejo wordt een nieuwe baan geopend van 3,5km lang met 23 bochten die geïnspireerd zijn op andere legendarische circuits. Het doel is om een nieuwe centrale te worden voor octaanliefhebbers die lid worden van de club van het circuit. Na tien jaar werken wordt het Circuito do Sol binnenkort officieel geopend.

Het idee voor een clubje rond een circuit is niets nieuws. Sterker nog, als we het plan met de ‘gekopieerde’ bochten erbij nemen, dan moeten we meteen denken aan het Ascari Privé-circuit van Klaas Zwart. De Corkscrew uit Laguna Seca, Eau Rouge en de Raidillon uit Spa, de Porsche Curves uit Le Mans…voortaan liggen ze ook een beetje in Portugal, al zie je aan de layout van het circuit op de afbeelding dat het toch allemaal net ietsje anders is.

Het strafste van al is dat het Circuito do Sol ook beweert dat er binnenkort 360 dagen per jaar klokje rond gereden kan worden, al is het eerst vooral belangrijk wat de FIA en FIM te zeggen hebben. Hopelijk meer nieuws na de opening in juli.