Motorcrosser breekt rug, finisht vierde

We hebben bij MaxxMoto niet de ambitie om motorcross-verslaggeving te doen. Maar als een crosser valt, zijn rug breekt en vervolgens opnieuw op de motor klimt om 15 man in te halen en als vierde te finishen, dan verdient dat een extra woordje uitleg.

Ryan Dungey (USA) is de man in kwestie, en mocht u hem niet kennen, dan is dat toch een gaatje in uw motorcultuur. De meeste van zijn successen behaalde hij aan de overkant van de plas, al won hij met Team USA ook al twee keer de Motocross der Naties.

ryan-dungey-1-800

Zijn ongeluk gebeurde in de openingsmanche van de Thunder Valley MX2 reeks, deel van het AMA kampioenschap. Dungey ging ongelukkig tegen de vlakte, al klom hij meteen weer op zijn KTM. Hij had een flinke inhaalrace voor de boeg en slaagde er uiteindelijk in om van positie 19 naar de 4de plek op te klimmen.

Na de race volgde er een doktersevaluatie waaruit bleek dat hij zijn C6-ruggenwervel gebroken had en dat hij 6 à 8 weken buiten strijd zal zijn. Knap staaltje doorzettingsvermogen als je het ons vraagt.

Naamloos-1