MotoGP stoelendans: Pedrosa op zoek naar nieuw team

De MotoGP stoelendans is nog steeds volop aan de gang en lijkt dit jaar turbulenter dan ooit. Dat Jorge Lorenzo weg zou gaan bij Ducati kwam niet meteen als een verrassing, maar het nieuws dat de samenwerking tussen Dani Pedrosa en Honda Repsol eindigt, sloeg toch even in als een bom.

Bij de persconferentie en persberichten na een MotoGP race is het dezer dagen altijd uitkijken naar wie met het grootste transfernieuws komt. Die titel ging deze keer misschien wel naar Honda Repsol en Dani Pedrosa. Na 13 seizoenen en 31 overwinningen kreeg de Spanjaard na de race in Mugello zondagmiddag te horen dat hij na dit seizoen op zoek moet naar een nieuw team. Ondertussen werd dit nieuws door HRC ook bevestigd in een officieel persbericht. In dat persbericht bedankt Pedrosa de HRC voor al de jaren en de vele grote successen. “Ik ben in de periode dat we samengewerkt hebben niet alleen gegroeid als rijder, maar zeker ook als persoon. Ik zal HRC altijd in mijn herinneringen en mijn hart koesteren. We hebben in ons leven allemaal nieuwe uitdagingen nodig en ik denk dat het voor mij nu tijd is voor een verandering. Bedankt, HRC.”

Ook Jorge Lorenzo kwam zondag met groot nieuws, zij het iets minder onverwacht. Na zijn overwinning in Mugello kondigde hij meteen aan dat hij de samenwerking met Ducati zal stopzetten aan het eind van dit seizoen. Hij voegde er wel meteen aan toe dat hij de komende 2 jaar actief zal blijven als rijder in de MotoGP, maar bij welk team of op welke motor dat zal zijn, liet hij zich dan weer niet ontvallen. De kans dat het de Yamaha van het nieuwe satelliet team van Angel Nieto wordt, is behoorlijk groot. Als die laatste het tenminste op een akkoord kan gooien met sponsors Petronas en SIC (Sepang International Circuit).

Zoniet, dan is er wel net een zitje vrijgekomen op de Honda Repsol naast aartsrivaal Marquez…

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.