MotoGP: Spannend duel op de Sachsenring

Aan de vooravond van de zomerstop, zagen we een bloedstollend duel op de Sachsenring waardoor de stand in het kampioenschap enkel maar spannender werd.

Dat Marc Marquez goed zou presteren op de Sachsenring werd al snel duidelijk tijdens de vrije trainingen. De ‘King of the Ring’ mocht vertrekken vanop de pole en zou zijn eerste positie amper afgeven tijdens de race. De grote verrassing was dan ook Jonas Folger die de tweede plek opeiste tijdens zijn thuis GP en Marquez het vuur aan de schenen kon leggen.

Close titelstrijd

Dani Pedrosa reed een redelijk anonieme race op een derde plek, nadat hij de twee koplopers moest laten gaan. Na wat schermutselingen bij de start, waren het uiteindelijk de fabrieks-Yamaha’s met Maverick Vinales en Valentino Rossi die zich naar voren konden vechten, voor Bautista en Aleix Espargaro.

Andrea Dovizioso volgde pas op de 8ste plek en moet zijn leiding in het kampioenschap afgeven aan Marc Marquez. Net voor de zomerstop worden de 4 koplopers in het kampioenschap amper door 10 punten gescheiden, we verwachten dus nog een interessant seizoenseinde.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.