MotoGP Silly Season: Iannone naar Suzuki?

Het MotoGP-seizoen 2016 is er eentje dat gekenmerkt wordt door een lang ‘silly season’, oftewel transferseizoen. Laatste nieuwtje: er lijkt een match in de maak tussen Suzuki Ecstar en Andrea Iannone.

Sinds de aankondiging van Valentino Rossi dat hij nog twee jaar bij Yamaha zou blijven, hangen er transfers in de lucht. De overstap van Jorge Lorenzo naar Ducati springt het meest in het oog, al brengt die wissel ook kansen met zich mee voor de jongere rijders.

Maverick Viñales naar Yamaha?

Schermafbeelding 2016-04-26 om 13.59.50
De deal tussen Maverick Viñales en Yamaha zou zo goed als rond zijn.

Zo lijkt Yamaha verlekkerd op Maverick Viñales. De jonge Spanjaard is volgens velen de geknipte man om met zijn vloeiende rijstijl de fabrieks-Yamaha naar overwinningen te leiden, en bovendien zou de Spaanse hoofdsponsor Movistar wel opgezet zijn met een landgenoot aan het stuur naast Valentino Rossi.

“Past Iannone’s brute rijstijl wel bij het karakter van de GSX-RR?”

Die transfer zou dan weer voor een vrij zitje binnen het Suzuki Ecstar team zorgen en Carlo Pernat, de ex-manager van o.a. Rossi, Max Biaggi, Loris Capirossi, en de huidige manager van Andrea Iannone liet onlangs in de Italiaanse pers verstaan dat Suzuki interesse toonde in zijn rijder. De overstap van Jorge Lorenzo naar Ducati zorgt immers voor druk op zowel Andrea Iannone als Andrea Dovizioso, al zou die laatste de voorkeur krijgen van het Ducati management.

Toch reed Iannone zich vooral aan het einde van 2015 enkele keren erg positief in de kijker en dat is het Suzuki Ecstar team blijkbaar ook niet ontgaan. Rest enkel nog de vraag: past Iannone’s brute rijstijl wel bij het karakter van de GSX-RR?

To be continued…

Kawa Cut