MotoGP: seizoensstart achter gesloten deuren in Oostenrijk?

MotoGP-organisator Dorna overweegt een start achter gesloten deuren op de Red Bull Ring. Het zou gaan om een dubbelstart met twee races achtereen op 26 juli en 2 augustus.

Dorna-CEO Ezpeleta blijft hard werken aan een snelle terugkeer van het MotoGP-circus, al is dat niet vanzelfsprekend. Reisbeperkingen, social distancing, samenscholingsverbod, quarantaineregels, aanbevelingen omtrent risicovolle sporten… Het aantal maatregels die een MotoGP-manche momenteel logistiek onmogelijk maken is niet bij te houden. Toch lijkt het plan voor Spielberg haalbaar.

Idealiter volgt de MotoGP het scenario dat ook in de Formule 1 van toepassing is: alle teamleden worden regelmatig getest op Covid-19 en de races vinden plaats zonder publiek. Dat Spielberg eigendom is van het steenrijke Red Bull is financieel gezien alvast mooi meegenomen. Het grootste probleem is dat er tijdens een MotoGP weekend ongeveer 3x zoveel mensen rondlopen in de pitboxen, wat sowieso een impact heeft op de hygiënische coronamaatregels.

De komende maand zal er ongetwijfeld nog veel nieuws komen over de MotoGP kalender die u hieronder terugvindt, maar die gegarandeerd nog veranderd:

9 Augustus: Brno
16 Augustus: Red Bull Ring
30 Augustus: Silverstone
13 September: Misano
27 September: Aragon
4 Oktober: Buriram
18 Oktober: Phillip Island
1 November: Sepang
15 November: Texas
22 November: Termas de Rio Hondo
29 November Valencia

Via: Speedweek

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd