MotoGP: MarcVDS zkt. motor voor 2019

Het rommelt binnen het MarcVDS MotoGP-team. Voor 2019 was een overstap van Honda naar Suzuki voorzien als motorleverancier, maar dat lijkt nu niet door te gaan omwille van geruchten over ruzie en financiële instabiliteit.

Het zou gaan om een clash tussen de eigenaar en bier-miljonair Marc van der Straeten en teambaas Michael Bartholemy. Beide belangrijke figuren binnen het team liggen volgens de geruchten in conflict met elkaar en daarnaast claimden insiders dat een financieel probleem aan de basis zou liggen.

Hierop stuurde het team gisteren een persbericht uit waarin ze hun toewijding aan de MotoGP tot ten minste 2021 verzekerden: “Aan alle MotoGP fans en de MotoGP paddock. We hebbenn dit weekend veel geruchten gehoord over ons team en daar willen we er enkele van uit de wereld helpen. We zullen competitief blijven racen tot in 2021.”

Daarmee lijkt de toekomst van het team verzekerd, al hebben we dus nog geen uitsluitsel over de constructeur voor 2019. Zowel Suzuki als Yamaha zijn nog op zoek naar satellietteams en als Aspar of Avintia toehappen, zou er eventueel nog een Ducati beschikbaar zijn. To be continued.