MotoGP 2022 niet langer op Eurosport, Vlaamse kijkers in de kou

Vanaf 2022 heeft Eurosport niet langer de rechten op het MotoGP kampioenschap. Organisator Dorna sloot een nieuwe overeenkomst met de Nederlandse provider Ziggo die geen diensten aanbiedt in België. Vlaamse kijkers die gratis MotoGP willen kijken, zijn dus aangewezen op het Franstalige aanbod bij de RTBF.

Wie geen abonnement heeft op MotoGP.com, kon altijd terecht op Eurosport 1 voor de races met Nederlands commentaar. Hoewel Frank Weeink en Peter Bom online altijd op de nodige Vlaamse commentaren konden rekenen, was het voor veel Vlaamse kijkers dé plek bij uitstek om het MotoGP-kampioenschap te volgen.

Dorna communiceerde vandaag dat het kampioenschap vanaf 2022 een overeenkomst heeft met Ziggo Sport, de zender die onlangs de uitzendrechten op F1 verloor en actief op zoek was naar vervanging. Over Belgïe werd niet gesproken, dus we sluiten het niet uit dat de MotoGP nog op een andere zender te zien zal zijn. Of de coverage even uitgebreid wordt als op Eurosport, blijft uiteraard maar zeer de vraag. Voorlopig zijn we dus aangewezen op het Franstalige commentaar bij de RTBF, of betalende diensten.