MotoGP 2021: Rossi out, Quartararo in

Yamaha verlengde gisteren het fabriekscontract van Maverick Viñales tot 2022. Hiermee trekken de Japanners de aandacht tijdens het ‘silly season’ naar zich toe, want wie blijft/ wordt er zijn teamgenoot in 2021?

Het zijn spannende tijden in de MotoGP, zelfs zonder races. Waar iedereen verwachtte dat Honda Repsol en Marc Marquez traditiegetrouw als eerste een contractverlenging zouden aankondigen, stal Yamaha de show. Viñales blijft tot 2022 en zonet volgde het bericht dat Quartararo Rossi opvolgt in 2021.

De aankondiging van Viñales’ contractverlenging kwam redelijk onverwacht aangezien de meeste ogen reeds op Vale en Quartararo stonden gericht. Hoewel Viñales enkele erg afwisselende seizoenen achter de rug heeft, blijft hij een sterkhouder binnen het Yamaha fabrieksteam die bewezen heeft dat hij kan winnen op het hoogste niveau.

Quartararo toonde bij het Petronas-Yamaha team dat hij de klasse heeft om Yamaha opnieuw aan een titel te helpen.

Ouwe rot of jong talent?

The GOAT zei zelf eerder dat hij in 2020 nog wil racen, vooraleer een beslissing te nemen over 2021. Met het contract van Viñales, leek Yamaha hem toch vriendelijk te verzoeken van het bijltje er bij neer te leggen, want er staat jong talent te springen. Zonet volgde dan de bevestiging dat Quartararo in 2021 de fabriekskleuren zal verdedigen.

De prestaties van Fabio Quartararo bij het Petronas Yamaha satellietteam zijn niemand ontgaan en ook hij liet weten wat zijn plannen voor 2021 zijn: een fabrieksteam. Gezien de goede resultaten kon hij bij iedere fabrikant terecht en dat moest Yamaha uiteraard voorkomen.

Voorlopig speelt Rossi nog even verstoppertje. Wanneer we meer nieuws kunnen verwachten over zijn toekomst is onduidelijk.

Na een erg rustig transferseizoen voor 2020 – afgezien van wat troubles met Zarco bij KTM – kan het volgende seizoen nog erg interessant worden. To be continued!

Leuk weetje: Tot voor gisteren was Tito Rabat de enige piloot met een MotoGP-contract op zak tot 2021.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws? Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd