Michael Dunlop wint Senior TT, breekt ronderecord

Michael Dunlop heeft de Senior TT, de belangrijkste race op het eiland Man, op zijn naam geschreven.

Dunlop won eerder al de Superbike TT, maar moest verder de duimen leggen voor Ian Hutchinson die alle andere races won. Michael Dunlop bouwde meteen een voorsprong van 2 seconden op, maar slaagde er slechts mondjesmaat in om die voorsprong uit te bouwen, ondanks een nieuw ronderecord van 133,9mph gemiddeld.

image

De tweede plaats ging naar Ian Hutchinson, gevolgd door John McGuinness. Opvallend is hoe John McGuinness zijn race opbouwde om de derde podiumplek op te eisen. De tweede meest succesvolle TT-rijder ooit was dit jaar niet echt in vorm en kon Dunlop of Hutchinson nooit bedreigen.

Tijdens de persconferentie achteraf liet McGuinness weten dat hij zijn prestatie niet slecht vond voor een ‘old fart’, al moest hij met lede ogen toekijken vanop de eerste rij hoe Hutchinson van hem wegreed. Het feit dat zijn Fireblade alweer van 2008 dateert en Hutchinson op een BMW fabrieksmotor rijdt, zat er ongetwijfeld voor iets tussen.

In tegenstelling tot de amicale sfeer die er gewoonlijk hangt tussen de TT-rijders, was er tijdens de persconferentie een klein relletje tussen Hutchinson en Dunlop. Hutchie kloeg over problemen met zijn materiaal nadat Dunlop (volgens Hutchinson) een gerucht verspreid had dat hij met grotere zuigers reed, wat volgens het reglement verboden is. Hierdoor moest Hutchinson met zijn Superstock motorblok rijden. Dunlop reageerde hier erg koeltjes op dat er van dat gerucht niets aan was en dat ze beiden met identiek BMW fabrieksmateriaal reden.

U kan de persconferentie hieronder bekijken.

Resultaat:

  1. Michael Dunlop
  2. Ian Hutchinson
  3. John McGuinness
  4. Dean Harrison
  5. Bruce Anstey
  6. Conor Cummin
  7. Michael Rutter
  8. Lee Johnston
  9. James Hillier
  10. Ivan Lintin

 

Naamloos-1