Marc Marquez (ESP/ Honda) poses for a portrait during the Moto Grand Prix 2013 at Autodrom Brno in Brno, Czech Republic on August 24th, 2013 // Gold & Goose/Red Bull Content Pool // P-20130826-00164 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Marquez tot eind 2020 bij Honda

Marc Marquez blijft nog zeker tot het einde van het seizoen 2020 bij het Honda Repsol team, zo maakte Honda gisteren bekend in een persbericht. En zo is er weer een zitje minder in de transfer stoelendans.

Het contract van Marquez zou aan het eind van dit seizoen aflopen en ondanks eerdere commentaren dat hij open stond voor andere voorstellen, komt het bericht nu als geen verrassing. Marquez wil races en kampioenschappen winnen en hij heeft al bewezen dat dat binnen het Honda team perfect lukt. Het is al langer duidelijk dat hij zich goed voelt op de Honda, zeker nu de verbeterde RC213V tijdens de wintertesten positievere commentaren kreeg van de rijders dan de voorbije jaren.

Marquez is de derde rijder in de MotoGP die een contract tot 2020 op zak heeft, na Viñales bij Yahama en Bagnaia bij Ducati Pramac. Crutchlow, Morbidelli en Simeon waren al zeker van hun plek tot eind 2019. Over Rossi deden al wat geruchten de ronden maar die moeten nog altijd bevestigd worden. We zijn benieuwd wat de stoelendans nog aan verrassingen gaat brengen voor de openingswedstrijd in Qatar op 18 maart!

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.