Marc Marquez’ Superprestigio, een terugblik (filmpje!)

Als er één motorsport evenement is dat de laatste jaren een steile opmars maakt, dan is het de Dirttrack Superprestigio in Barcelona. De wereldtop uit de Grand Prix en het Amerikaanse flattrack verzamelen zich er om een potje te knokken op een zandovaal.

Die opmars van het evenement is enerzijds te danken aan het spektakel dat zo’n race met zich meebrengt, anderzijds aan één persoon die –love him or hate him– na Valentino Rossi een nieuw boegbeeld van de MotoGP werd/aan het worden is: Marc Márquez.

Van de ranch naar Barça

Tijdens het laagseizoen trainen de MotoGP-boys al langer op crossmotoren en flattrackers (om niet te beginnen over mannen à la ‘King’ Kenny Roberts die quasi op een dirt-ovaal geboren werden), maar bij de jongste generatie groeide het dirttracken pas écht in populariteit op Rossi’s ranch. Wie reeds in Tavullia was, weet dat de ranch voornamelijk bestaat uit vlakke zandpistes waar Vale zijn trainingsdagen al slippend en driftend vult.

“Kan ik ook.” moet Marc Márquez gedacht hebben, en hij trok samen met een hoop andere piloten richting de shorttrack in Barcelona om zijn flattrack-kunsten te tonen. En aangezien hij er dit jaar in slaagde om Amerikaanse specialisten als een Jared Mees en Brad ‘The Bullet’ Baker achter zich te houden, mag je wel stellen dat Marquez er wat van kan. Geniet lekker mee van het filmpje, ongeacht of je fan of tegenstander bent van de kleine Spanjaard.