Marc Marquez krijgt bocht op Aragon

Tijdens het komende MotoGP weekend in Aragon doopt MotorLand Aragon bocht 10 van het circuit om tot Marquez-bocht. Die erkenning komt er naar aanleiding van het sportieve succes van de Spanjaard in het MotoGP Wereldkampioenschap.

Op donderdag 20 september organiseert MotorLand Aragon een ceremonie, maar verdere details blijven voorlopig geheim. Fans die tickets hebben voor het hele weekend zullen de ceremonie kunnen bijwonen, samen met de leden van de officiële Marquez fanclub.

Marquez is recordhouder van het aantal podiumplaatsen in Aragon en hij pakte in het verleden al 6 keer de pole positie. Het circuit is dan ook een van zijn favorieten. “Ik voel me erg op mijn gemak in Aragon en het is een van mijn favoriete circuits,” aldus Marquez. “De eerste en laatste sector zijn behoorlijk technisch en je moet hard werken aan de set-up van de motor om de bochten juist te kunnen aansnijden.”

Dit is de eerste keer dat de nummer 93 zo’n eerbetoon krijgt, en hij voegt zich daarmee bij Jorge Lorenzo, die momenteel de enige rijder in de huidige MotoGP klasse is met een bocht met zijn naam. In 2013 al werd de laatste bocht voor de start-finish op het circuit van Jerez naar hem vernoemd.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.