2013 MotoGP World Championship, Round 16, Phillip Island, Australia, 20 October 2013

Lorenzo ruilt HJC voor Shark

Na een reeks helmproblemen in 2015, ruilt Lorenzo zijn HJC in voor een Shark.

De 2015 MotoGP-winnaar kondigde vandaag aan dat hij een contract getekend heeft bij Shark voor de komende 3 jaar. De Franse helmenmaker heeft een lange geschiedenis in zowel MotoGP als WSBK met toprijders als Olivier Jacque, Carl Fogarty, Randy De Puniet en Troy Corser. Momenteel sponsort Shark o.a. Aleix Espargaro, Johann Zarco, Alex en Sam Lowes, Tom Sykes, Sylvain Guintoli, Scott Redding en Miguel Oliveira.

Lorenzo kon nochtans zijn contract met het Koreaanse HJC verlengen. Het contract liep al drie jaar, maar vorig seizoen had JL99 meerdere problemen. Zo moest hij in Qatar de kopgroep laten gaan omdat zijn zicht belemmerd werd door een losgekomen helmvoering. In Silverstone reed Lorenzo dan weer zonder ademdeflector, waardoor zijn vizier aandampte tijdens de regenachtige race. Het was niet de eerste keer dat hij last had van zijn vizier, maar de beslissing om zonder deflector te rijden, maakte de zaken nog veel erger.

In een persbericht bedankt Jorge Lorenzo HJC en de Hong familie voor hun steun. Het volledige bericht (Engels) kan je lezen op crash.net.

Dit artikel van David Emmett werd origineel gepubliceerd in het Engels op motomatters.com.