Lorenzo: “Mij op Ducati zetten, is zoals Messi inzetten op het middenveld.”

Jorge Lorenzo’s escapade bij Ducati is voorlopig nog niet echt een succesverhaal. Toch werken beide partijen er hard aan om de Spaanse wereldkampioen weer op niveau te krijgen. In tussentijd levert Andrea Dovizioso fantastisch werk, want Ducati is voor het eerst sinds lang weer op koers richting een MotoGP-titel. Het is dus aan Jorge Lorenzo om zich snel te verbeteren, kwestie van zijn salaris te verantwoorden. 

Tussen het racen door, heeft Lorenzo gelukkig nog tijd voor een interview dat zoals gebruikelijk bulkt van de stevige oneliners en forse metaforen. En voor je het vraagt: nee, dit is niet gepikt van op de populaire parodie-site ‘Dear George’.

Zo zegt de Spaanse MotoGP-held dat zijn start bij Ducati een echt titanenwerk was: “Aan mij vragen om op de Ducati te rijden, is alsof je Lionel Messi zou vragen om middenveld te spelen. Hij zou dat zeker niet slecht doen, maar het zou niet hetzelfde zijn. Ik moet me aanpassen om beter te presteren.”

Alsof de vergelijking met Messi niet volstaat, haalt hij er nog een andere grootheid bij: “Het heeft vier of vijf jaar geduurd eer Michael Schumacher kon presteren bij Ferrari, maar vervolgens won hij alles. Mijn doel is om van de Ducati, samen met de ontwikkelaars en Gigi Dall’Igna, de snelste motor op de grid te maken.” Het beste moet dus nog komen, en de nieuwe hammerhead-kuip was een eerste stap. “Ik ben beter af met de nieuwe kuip dan Dovizioso en Petrucci omdat ik meer druk op de voorband zet. Bovendien vind ik de looks cool, mijn motor lijkt nu wel een Lamborghini.”

Via Paddock-GP

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.