KTM kondigt 790 Adventure R Rally aan

KTM komt met een upgrade van de upgrade. Het derde en nieuwste lid in de KTM 790 Adventure-familie wordt meteen ook gepositioneerd als de meest reiswaardige rallymotor. “Dit is de machine waarmee je continenten doorkruist op weg naar de start van een rally”, aldus KTM. En ze gaan er maar een beperkt aantal van produceren.

De Adventure R Rally versie bouwt verder op alle gekende features van de Adventure R. De motor heeft hetzelfde trellisframe en ook het 799cc, 94pk-sterke paralleltwin motorblok. Niets nieuws daar.

Waar de Rally-versie wel in verschilt, is de veerwinkel. De motor kreeg WP Xplor Pro vering aangemeten, zowel voor- als achteraan. Daarmee krijgt de motor 30mm extra veerweg, wat de totale veerweg op 270mm brengt. Dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de zithoogte. Deze motor is zeker niet voor de kortbenige medemens, met een zadelhoogte van zo maar even 910mm.

Vooraan maakt de vork WP Xplor Pro 7548 gebruik van een kegelventieltechnologie. Die moet onbeperkte demping bieden en de stijfheid van de ophanging verminderen. Ook achteraan krijg je een competitiewaardige shock met de WP Xplor Pro 6746. Materiaal dat dus op hetzelfde niveau zit als dat van het Red Bull KTM Factory Racing Rally-team. En daarmee win je de Dakar op de KTM 450 RALLY.

Naast de vering krijg je nog een paar andere features op deze 790 Adventure R Rally. Een lichtgewicht Akrapovič-uitlaat mag uiteraard niet ontbreken. Daarnaast heeft deze Rally-versie carbon tankbescherming, een racezadel en voetsteunen, en smallere velgen.

Deze 790 Adventure R Rally zal vanaf het voorjaar 2020 beschikbaar zijn. KTM heeft al aangekondigd dat er maar 500 exemplaren van gemaakt zullen worden. Een prijs is nog niet bekend.

Wil je je eigen 790 Adventure R een upgrade geven naar de Rally versie? Dat kan ook. Alle onderdelen van de Rally zullen ook apart verkrijgbaar zijn via je KTM dealer.

This image has an empty alt attribute; its file name is f4fbc9b462502642e9d2513573d3bdd0.jpg
Write caption…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.