KTM introduceert de RC 390 R

Vond je de RC 390 al een een topper binnen de 300cc-klasse? Dan zal je de nieuwste telg in de KTM familie ook wel kunnen smaken. KTM brengt namelijk een R versie op de markt. Samen met de optionele SSP300 Race Kit meteen READY TO RACE in de Supersport 300.

De nieuwe R versie is wat de naam belooft: nog extremer. En dat merk je meteen in de zithouding. De nieuwe kroonplaat en aangepaste clip-ons zijn aanpasbaar aan de rijder en zorgen voor een perfecte race zithouding. Daarnaast heeft deze R een kortere luchtinlaat wat het motorkarakter lichtjes verandert en een iets bredere power band geeft, en de efficiëntie in race omstandigheden verbetert.

Samen met de RC 390 R lanceert KTM ook de SSP300Race Kit, gehomologeerd voor competitie en in lijn met de huidige officiele regels. De kit bestaat uit zo maar even 230 verschillende onderdelen en biedt alles wat je nodig hebt om de motor competitieklaar te maken, waaronder een volledig titanium Akrapovič SSP300 EVO02 uitlaatsysteem met race ECU, STM slipper koppeling, quickshifter, extra velgen, een grote selectie gearing opties, volledige kuipset en ga zo maar door.

Je moet er wel snel bij zijn. KTM brengt deze RC 390 R in een limited edition van 500 stuks. Je kan de motor wel gewoon bij je lokale dealer ophalen voor een richtprijs van zo’n 8.500 EUR. Van de SSP300 Race Kit zullen er jaarlijks maar 50 beschikbaar zijn. Je moet ze wel rechtstreeks bij KTM Customer Racing bestellen, en al dat moois kost je zo’n 11.000 EUR.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.