KTM Duke 890GP: Stickerkit editie

Onlangs waren we opgetogen te horen dat KTM zou uitpakken met een Duke 890 GP. Die laatste twee letters deden veel goeds vermoeden, maar nu blijkt het te gaan om niets meer dan een stickerkit.

Het hele persbericht kan u hieronder terug vinden, al kunnen we het kort samenvatten. De Duke 890 R krijgt wat stickers mee die geïnspireerd zijn op KTM’s motoren in de MotoGP. Meer niet. Hopelijk binnenkort wat groter nieuws uit Oostenrijk…

EEN NIEUWE VECHTER BETREEDT DE RING | DE KTM 890 DUKE GP ’22
De KTM 890 DUKE GP doet zijn naam eer aan met unieke GP-geïnspireerde graphics die de reputatie van de KTM 890 DUKE als ultrascherpe street fighter nog verder versterken

De KTM 890 DUKE GP is een compacte en snelle motor voor iedere rijder die ervan houdt om te knallen. Het heerlijke pretpakket wordt zeer compleet aangeleverd, want dit model levert niet alleen hoge prestaties, maar is ook zeer wendbaar en uitgerust met de meest geavanceerde elektronica.

Krachtbron van de KTM 890 DUKE GP is de indrukwekkende LC8c paralleltwin die een vermogen van 115 pk en een maximum koppel van 92 Nm weet te bereiken. De LC8c is het meest compacte blok in het mid-segment en dat geeft deze sportieve naked de mogelijkheid om ook zeer wendbaar te zijn.

Het volledige ontwerp van deze speciale KTM past perfect bij zijn karakter. De 890 DUKE GP is een agressieve verschijning en het is niet moeilijk om te zien welke fabrikant achter deze motor zit. Door geavanceerde technieken te gebruiken, behoort de KTM 890 DUKE GP tot een van de lichtste motorfietsen in zijn segment. Het doel is uiteraard gericht om de rijder zoveel mogelijk plezier te geven door een uitstekend rijkarakter. De geometrie is speciaal ontwikkeld voor sportief weggebruik en dus valt de 890 DUKE GP zeer scherp te sturen. De hoogwaardige WP APEX-vering aan de voor- en achterzijde zorgt voor een perfecte wegligging, zodat de rijder vol vertrouwen op zijn KTM zit.Wat betreft elektronica beschikt de KTM 890 DUKE GP over één van het meest geavanceerde en complete pakket in het mid-segment. Zo is het model onder meer uitgerust met bochten-MTC, voorzien van een 6D-hellingshoeksensor. Dit systeem meet niet alleen de zijdelingse en voor-/achterwaartse hoek, maar ook de driftpositie.

Een zorgvuldig gekozen selectie aan rijmodus (RAIN, STREET, SPORT en de optionele TRACK-mode) ontbreekt uiteraard niet en biedt de rijder de mogelijkheid om de tractieregeling, anti-wheeliefunctie en gasrespons naar wens in te stellen. Deze rijmodi wordt gecombineerd met bochten-ABS (inclusief Supermoto-mode), een TFT-kleurendisplay en LED-verlichting aan alle kanten. Dit maakt de KTM 890 DUKE GP tot een gevaarlijke tegenstander bij elk straatgevecht.

In 2022 voegen we de KTM 890 DUKE GP toe aan de DUKE-selectie. Dit racy model biedt een mooi alternatief voor sportieve rijders, dankzij de GP-geïnspireerde graphics en opvallende kleurstelling in het KTM-oranje. Met het nieuwe passagierszadel, agressieve styling en oranje wielen in ‘R’-stijl steekt de KTM 890 DUKE GP zijn intenties niet onder stoelen of banken.Er is een complete reeks aan KTM PowerParts ontwikkeld voor deze DUKE om je persoonlijke touch aan de motor te geven. Daarnaast kun je met unieke artikelen uit het zeer uitgebreide KTM PowerWear-assortiment aan de slag om je outfit af te stemmen op de sportieve aspiraties van de KTM 890 DUKE GP.De KTM 890 DUKE GP staat vanaf maart 2022 in de showroom van geautoriseerde KTM-dealers. Ga voor meer informatie naar ktm.com.