KTM-Baas Pierer: “Elektrische MotoGP? Nonsens!”

KTM Eindbaas en voorzitter van de Europese motorindustrievereniging ACEM Stefan Pierer is geen fan van elektrische voertuigen. Althans zo leren we uit een interview dat hij onlangs gaf bij het Duitse Speedweek. “Nonsens die gepusht wordt door incompetente politici,” zo klinkt het.

Stefan Pierer is nooit te beroerd voor wat flinke uitspraken en dit keer was de man blijkbaar op dreef. Nadat hij eerst een elektrische MotoGP met de grond gelijkmaakte, ging hij ook verder over elektromobiliteit in het algemeen. “Ik ben niet overtuigd van de aanpak van regeringen die elektriciteit promoten als de ultieme oplossing. Vaak wordt er een agenda naar voren geschoven, zonder te kijken naar de voordelen van andere innovaties zoals bijvoorbeeld synthetische brandstoffen.”

E-MotoGP: batterijen opladen met dieselgeneratoren

Verder had Pierer het ook over de moeilijkheden i.v.m. de uitbreiding van een laadnetwerk en de kostelijke grondstoffen. Hij gelooft dat de negatieve impact op het klimaat hiervan nog fel onderschat wordt. Het felst trok de Oostenrijker van leer tegen de E-MotoGP.

“Om iets neer te zetten wat de kwaliteiten van een MotoGP motor met 20l benzine kan evenaren heb je een batterijpakket van 500kg nodig. Puur kwestie van dezelfde energie en actieradius. Dit is gewoon nonsens. Momenteel hebben we 100.000’en kijkers die naar de MotoGP komen net omwille van die verbrandingsmotoren. Bij de Moto-E werden de batterijen in de paddock opgeladen met dieselgeneratoren. Dit gaat toch nergens over?”