Kawasaki Z900RS: Alle info en techspecs

Op de Tokyo Motor Show werden slechts drie motorfietsen helemaal onthuld: Honda’s Goldwing, Kawasaki’s Ninja 400 en de Z900RS. Hieronder vind je van die laatste alvast alle technische informatie terug, inclusief de officiële perskit. Uiteraard kregen we wel meer leuke dingen te zien (denk maar aan Yamaha’s driewieler of Honda’s CB1000R retro-concept), al bleef het daar bij een eerste kennismaking. Op technische info is het voor die modellen dus nog wachten tot de EICMA.

Eén ding staat voor mij wel vast: de Z900 is één van de weinige motorfietsen die er – op papier althans – in slaagt om een hommage te brengen aan een oud model (de Z1), en tegelijkertijd een gezonde prestatiedrang heeft. OK, het motorblok werd wat meer op koppel getuned t.o.v. de Z900, al is dit met 110 pk vermogen en 98,5 Nm koppel wel een krachtig baasje. Daarbij komt dat hij beschikt over een instelbare USD-vork, dito monoshock achteraan, radiale remklauwen en een uitgebreid elektronicapakket.

Voorsmaakje van een Z900 ‘R’?

Jawel: deze motor heeft een tractiecontrole en over de hele lijn eigenlijk betere specs dan de moderne Z900 die begin dit jaar in het Kawa-gamma kwam. Dat brengt ons al meteen bij een eerste voorspelling voor volgend jaar: Er komt een ‘R’ uitvoering van de gewone Z900.

Maar bon, niet op de feiten vooruit lopen. Geniet eerst van onderstaande fotogalerij en verdiep je gerust in de complete perskit met alle technische info. Het enige ontbrekende stuk is het prijskaartje, waarover de Kawa PR-jongens voorlopig nog de lippen opeen houden. Ik ben even benieuwd als u…

Voor filmpjes, kan je hier terecht.