Kawasaki presenteert allereerste hybride motorfiets

De Kawasaki Ninja R7 Hybrid is ’s werelds eerste hybride motorfiets. De Japanners spreken van een middenklasser die evenveel verbruikt als een kwartliter met de stoplichtsprints van een superbike.

Zullen we maar even met de deur in huis vallen: Kawasaki koppelt een 451cc paralleltwin aan een elektromotor wat samen een vermogen van maximaal 69pk en 60Nm oplevert. De elektromotor is daarbij goed voor de laatste 10 extra pk’s en kan een range van om en bij de 12 volledig elektrische kilometers aan – afhankelijk van de omstandigheden.

De Ninja R7 blinkt uit qua acceleraties die te vergelijken zijn met die van een 1.000cc motor en daarbij zien we een brandstofverbruik dat onder de 4l/100km duikt. Indrukwekkend. Blijft de vraag enkel nog of deze 227kg zware motor nog een beetje door de bocht gaat, want het staat vast dat de rij-ervaring een stukje ‘anders dan anders’ is. Dat ligt niet in het minst aan de E-Boost knop die extra elektrische power biedt op momenten dat je een sportieve acceleratie wil, maar ook aan de manuele automatische transmissie die te bedienen is met knopjes aan het stuur.

Eén ding is zeker: Kawasaki doet haar naam als merk voor de durvers nog maar eens eer aan met deze primeur binnen een nog onbestaande niche.

Begin 2024 is de Ninja 7 Hybrid beschikbaar bij de Kawasaki dealers. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl.