Julien Vanstippen klaar voor X-Games

Julien Vanstippen, gouden medaillewinnaar van de X-Games in Californië in 2022, trekt dit weekend naar Japan voor meer Freestyle succes.

“JVS”, een wereldster

De op 23 juli 1995 geboren Julien Vanstippen heeft zijn sporen verdiend in Motocross en BMX voordat hij zich in 2016 op Freestyle richtte. Hij was toen 20 jaar oud en maakte snel naam op het internationale toneel dankzij zijn behendigheid, verbeeldingskracht en gevoel voor spektakel. Zijn stijl is populair bij het publiek en hij werd al snel te zien op de grootste evenementen ter wereld, waaronder de X-Games in 2022 die hij uiteindelijk ook won.

Na het behalen van een bronzen medaille in Japan schreef hij geschiedenis door de eerste Belg te zijn die goud won op de X-Games in Californië, in de categorie Best Whip. Het hoogtepunt van een succesvol jaar voor de Monster Energy-rijder, die ook de King of the Whip 2022 won en op het podium stond bij Red Bull Imagination. Hij heeft ook het publiek van prestigieuze competities verbaasd, zoals die van de Supercross van Parijs en de Superbiker van Mettet.

Het Japanse publiek wacht vol spanning op hem

Eerder dit jaar crashte Julien tijdens een training in Spanje, waar hij drie gebroken wervels opliep. Hij heeft sindsdien opmerkelijk werk geleverd om zo snel mogelijk terug te komen, en twee maanden na zijn ongeval stapte hij weer op zijn motor. In maart had hij de eer om aanwezig te zijn bij het Blackliner Freestyle Show International in Clermont-Ferrand.

De tienduizenden mensen die verwacht worden bij de X-Games in Japan kunnen opgelucht ademhalen. De Belgische FMX-prodigy zal in Chiba zijn om het ZOZO Marine Stadium van 12 tot 14 mei te laten ontploffen. Een jaar na zijn medaille keert hij terug naar Japan gewapend met dezelfde vastberadenheid en met al een overwinning op zak: het overwinnen van zijn blessures om terug te komen, te trainen en op tijd klaar te zijn.