Jorge Martin tekent bij Aprilia fabrieksteam

 Jorge Martin tekent bij Aprilia en daarmee lijkt de MotoGP stoelendans in gang gezet. De Prima Pramac klassementsleider had Ducati voor het blok gesteld voor een zitje in het fabrieksteam. Tegelijkertijd is het geen nieuws dat Martin via zijn manager goede banden heeft bij Aprilia – het is dezelfde manager van Aleix Espargaro. Dat ze bij Aprilia blij zijn met de komst van de huidige leider in het kampioenschap, spreekt voor zicht.

Persbericht

Jorge Martín is de ideale rider om de continuiteit te waarborgen na de aankondiging van het pensioen van Aleix Espargaró, die altijd Martín’s vriend en mentor is geweest. Martín heeft een meerjarig contract getekend bij Aprilia Racing, dat in 2025 ingaat. Het team en de hele Piaggio Group verwelkomen een rider die de ambitie vertegenwoordigt om zich te vestigen aan de top van de MotoGP. 

Massimo Rivola, CEO bij Aprilia Racing“Een weg van oneindige groei, Jorge is een belangrijke rider om het doel te bereiken waar we allemaal met grote honger naar op zoek zijn bij Aprilia Racing. Dank aan Dr. Michele Colaninno voor deze kans, we hebben elkaar zondagavond gesproken en zonder tijd te verliezen hebben we de knoop doorgehakt.”