John McGuinness naar de 2020 TT op een Kawasaki

Het is nog bijna een half jaar wachten voor het TT-feest op The Isle of Man losbarst, maar de eerst interessante nieuwtjes lopen al binnen. En het is er meteen eentje van formaat: John McGuinness en het Quattro Plant Bournemouth Kawasaki team slaan de handen in elkaar voor de Isle of Man TT én de North West 200.

McGuinness komt daarmee voor het eerst aan de start van de TT op een Kawasaki. Toegegeven, het is niet de eerste keer dat de Brit op een Kawasaki zal racen. In 2004 werd hij ei zo na tweede in de Ulster Grand Prix Superbike race aan boord van een Hawk Racing Kawasaki.

McGuinness en Pete Extance, team manager van het Zuid-Engelse Quattro Plant Bournemouth Kawasaki team kondigden nu aan dat ze samen naar de Isle of Man TT en de Northwest 200 trekken in 2020. McGuinness zal in beide races zowel de Superbike als de Superstock rijden op de ZX-10RR van het Quattro Plant Bournemouth Kawasaki team.

McGuinness, die dit jaar zijn 30e jaar als racepiloot viert, wordt daarmee weer een van de grote sterren op de TT. De 47-jarige Brit heeft er ondertussen een palmares opgebouwd om u tegen te zeggen: 47 podiumplekken en een totaal van 23 overwinningen. En daar wil hij er duidelijk graag nog een paar aan toevoegen.

“Ik ben verheugd dat ik mijn plannen voor het wegraceseizoen 2020 kan aankondigen,” zegt McGuinness, “en dat ik voor Quattro Plant Bournemouth Kawasaki van Pete Extance kan rijden. Hun reputatie in de wegraces met James Hillier spreekt voor zich, zowel wat de resultaten betreft als de betrouwbaarheid van de ZX-10RR. Daarnaast hebben ze een geweldige reputatie opgebouwd in de motorfietsindustrie.”

“Maar bovenal is het een grote familie”, voegt McGuinness hieraan toe, “en net daarom past het perfect bij mij. Het is een zeer gerenommeerd, professioneel team dat geweldige dingen heeft bereikt zowel op de weg als op het circuit en voor mij vinken ze alle vakjes aan.”

“Pete reed helemaal van Bournemouth in het zuiden naar Morecambe om me te ontmoeten en het aanbod op tafel te leggen en ik hoefde er niet lang over na te denken om te tekenen – het was een gemakkelijke beslissing. Het voelt  volkomen logisch aan. Bovendien hebben we een goed plan samengesteld dat ons in de best mogelijke positie zal brengen voor de TT en North West 200. Na mijn races in Macau kreeg ik echt mijn mojo terug en nu mijn been weer 100% is, voel ik me weer in topvorm. Er start een nieuw hoofdstuk voor mij als lid van het Kawasaki-team. Ik ben er enthousiast over en kijk er erg naar uit.”

Naast de TT zal McGuinness ook de North West 200 rijden. Ook daar behaalde hij mooie resultaten in het verleden met 6 overwinningen en 20 podiumplekken in totaal. McGuinness zal er bovendien een indrukwekkende tandem gaan vormen met Alastair Seeley, recordhouder van het meeste aantal overwinningen in de NW200.

“Het is absoluut ongelooflijk nieuws dat we road racing-legende John McGuinness op onze machines van Quattro Plant Bournemouth Kawasaki mogen verwelkomen”, voegt Pete Extance, teameigenaar hier aan toe. “Voor mij is John ‘Mister TT’, maar ook zijn andere prestaties zoals in de North West 200 en Macau Grand Prix zijn gewoon fantastisch. Het is een hele eer om hem te mogen verwelkomen in het Quattro Plant Bournemouth Kawasaki team. Samen met Alastair hebben we gewoon een verbluffende rij renners voor de internationale wegraces en we kunnen niet wachten tot het allemaal begint.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.