IOM TT: Michael Dunlop wint Pokerstars Senior TT

Michael Dunlop heeft de 2017 Pokerstars Senior TT gewonnen op zijn gloednieuwe Suzuki GSX-R 1000. Het is de 16de TT-overwinning voor het neefje van de legendarische Joey Dunlop.

Na de crash van Ian Hutchinson werd de race ingekort tot 4 ronden en die herstart deed Dunlop deugd. Tijdens de eerste race reed Dunlop maar net binnen de top-10 reed, maar nu vertrok hij meteen aan de leiding. Na een erg snelle ronde uit staande start had Dunlop reeds 4 seconden voorsprong op Peter Hickman (Smiths BMW) en die voorsprong kon hij geleidelijk aan uitbouwen. Saroléa-rijder Dean Harrison trad in deze race aan op zijn Kawasaki ZX-10R en vervolledigde het podium

De overwinning van Dunlop is een geweldige opsteker voor Suzuki dat met de nieuwe 2017-motorfiets meteen op het hoogste schavotje van het podium eindigt. Een zwaar contrast met Honda dat na alle problemen met de 2017 Fireblade SP2 ook nog een DNF zag voor Bruce Anstey op zijn exclusieve RC213V-S. Opvallend is ook beide Norton SG6’en met Josh Brookes en David Johnson binnen de top-10 eindigden.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.