IOM TT 2018: Zwarte eerste trainingsdag

De eerste trainingsdag van de Isle of Man TT werd al meteen overschaduwd door een paar zware crashes. Tijdens zijn eerste trainingsronde kwam lokale held Dan Kneen bij een ongeval om het leven. In navolging van die crash raakte daarna ook Steve Mercer betrokken in een ongeval. Zijn toestand is kritiek maar stabiel.

Woensdagavond startten op het eiland Man de eerste trainingen van de Isle of Man Tourist Trophy editie 2018. Al meteen in de eerste trainingsronde ging het mis voor Dan Kneen. De Brit kwam zwaar ten val in de Churchtown sectie. De medische assistentie was snel ter plaatse maar dat mocht niet meer baten voor de 30-jarige Tyco BMW rijder die ter plaatse overleed.

Dan Kneen – foto© Tyco BMW

Na dit ongeval werd de trainingssessie meteen stilgelegd. De rijders op de baan kregen instructies om in tegenovergestelde rijrichting terug naar de start-finish te rijden. De Brit Steve Mercer raakte daarbij op zijn beurt betrokken in een zware crash. Op de terugweg in Ballacrye botste hij frontaal met een wedstrijdwagen van de organisatie die op weg was naar het ongeval van Kneen.

Steve Mercer – foto© Isle of Man TT

De 36-jarige rijder kwam zwaar te val en werd meteen per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Liverpool. Zijn toestand is kritiek maar stabiel. Zijn vrouw Caroline liet via sociale media weten dat hij ondertussen geopereerd werd aan zijn heup en bovenbeen. Verder heeft Mercer ook een gebroken enkel en hiel, een gebroken T12 ruggenwervel en een nekletsel.

De Isle of Man TT organisatie heeft bevestigd dat er een onderzoek zal komen naar de omstandigheden van het incident.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.