Interne problemen bij SKULLY

De SKULLY AR-1 is de meest technologisch geavanceerde helm ooit, al blijft het maar zeer de vraag of deze helm echt op de markt zal komen. Zeker nu onlangs het nieuws bekend werd dat de investeerders Marcus Weller, CEO en stichter van Skully, aan de deur hebben gezet.

Het verhaal van Skully is er eentje dat niet over rozen loopt. Sinds het idee van een helm met heads-up display en achteruitkijk camera bekend werd in 2014, wilde iedereen weten hoe zo’n helm je rijervaring beïnvloedt. Enig probleem: het was onduidelijk waar de Skully helmen gefabriceerd werden, hoe het bedrijf aan geld kwam en wanneer de Skully AR-1 effectief op de markt zou komen in de V.S., laat staan in Europa.

Chinese productie

Inmiddels is er dankzij onderzoek op verschillende internetfora en bij de jongens van Asphalt&Rubber al meer duidelijkheid over het bedrijf. De helmen zouden namelijk geproduceerd worden in China bij MHR helmet (ook bekend van de LS2 budget-helmen), hoewel Skully oprichters Marcus en Mitch Weller altijd hebben volgehouden dat de helmen in de V.S. geproduceerd werden.

skully-ar-1new

Waar het bedrijf zijn centen haalde, was ook niet moeilijk om te achterhalen. Wie kans wilde maken op één van de eerste helmen, moest namelijk 1.499 dollar (1.350 euro) betalen en zou zijn helm enkele maanden later krijgen. Initieel was de leveringsdatum gepland eind 2014, na enkele verschuivingen mikt het bedrijf nu op november 2016. Wat er gebeurd is met de 15 miljoen dollar die het bedrijf ophaalde via de Indiegogo-campagne en twee investeringsronden van andere bedrijven is nog onduidelijk.

Concurrentie

Het staat wel vast dat een groot stuk werd geïnvesteerd in social media campagnes en reclame. Ook werden er al pre-productie helmen uitgedeeld aan de Amerikaanse pers, celebrities en mensen met een voldoende grote invloed op social media. Mocht er nog een investeerder opstaan om Skully nu uit het slop te trekken, dan lijkt het ons mogelijk dat de helm er alsnog zal komen maar inmiddels is de concurrentie ook op de technologie-trein gesprongen. BMW kondigde onlangs een helm met heads-up display aan, een Schubert-variant zal niet lang op zich laten wachten en ook Bell heeft al een helm met 360° camera aangekondigd.

KTM Print style 11 tot 17 juli