Honda wint constructeurstitel, Quartararo Rookie of the Year

Afgelopen weekend vond de Japanse manche van het MotoGP-kampioenschap plaats in Motegi. Terwijl Marc Marquez zeker was van zijn titel, werd er nog gestreden voor het constructeurskampioenschap en de verdienste van Rookie of the Year.

Die laatste titel ging verdiend naar Fabio Quartararo die in Japan als nieuwkomer wederom enkel de duimen moest leggen voor de wereldkampioen. Niet alleen is de jonge Fransman momenteel de snelste Yamaha rijder, hij versloeg ook al verschillende keren de fabrieksrijders op zijn satelliet Petronas Yamaha.


De winst van Marc Marquez zorgde er dan weer voor dat Honda voor de 25ste keer aan de haal ging met de constructeurstitel. Een belangrijke overwinning voor Honda dat meer dan ooit inzet op de MotoGP en meer bepaald op Marc Marquez zelf. De afwezigheid (of aanwezigheid achteraan het veld) heeft er bij Honda voor gezorgd dat de Marquez-factor van ontiegelijk groot belang is, al zou daar volgens de geruchten volgend jaar verandering in komen met een nieuwe productiemotor voor het WSBK en ook voor het 2020-’21 seizoen in het WK Endurance. Tot het zover is, kan Big Red enkel maar hopen dat Marquez zijn winning streak verderzet, want met een occasionele uitzondering van Cal Crutchlow in de subtop, viel er dit seizoen naast de prestaties van de wereldkampioen weinig te rapen.

Zondag 27 oktober zien we de volgende MotoGP-manche op het circuit van Phillip Island.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Andro├»d.