Honda klaar voor een Africa Twin…1100 nakedbike?

Honda heeft patenttekeningen ingediend voor een nakedbike op basis van het Africa Twin platform. Voorlopig gaat het om twee totaal verschillende concepten.

Het productgamma van Big Red is de laatste jaren enorm uitgebreid. Naast een veelvoud aan middenklassers en opstappers werden de toppers als de Goldwing, Africa Twin en Fireblade recent vernieuwd. Daarbij valt het wel op dat Honda hier niet zozeer op een platform-strategie bouwt, iets wat ze juist wel doen bij hun middenklassers.

Hier zou nu dus verandering in kunnen komen door het motorblok van de AT in een nakedbike te stoppen. Met 102pk vermogen en 105Nm koppel zou de Honda twin ideaal zijn om het midden te houden tussen de dikke CB1000R en de lichtere 650. Als we op de patenttekeningen afgaan, zijn de ingenieurs er wel nog niet uit of ze opteren voor een trellisframe, dan wel een wiegframe.

Hoewel het voorlopig een ver-van-ons-bed-show is, juichen we het idee van een nieuwe Honda naked toe, maar laten we ook niet te ver op de feiten vooruit lopen. Net zoals de CB125M van hierboven maakt Honda wel vaker concepten die nooit de productie zien…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd