Harley-Davidson doet geen bod op Ducati (Maar wie wel?)

Het eerste rondje van biedingen op het merk Ducati is binnen en merkwaardig genoeg heeft Harley-Davidson zich teruggetrokken.

Via Reuters leren we dat de Volkswagen Group de eerste biedronde op Ducati afgerond heeft, en dat er enkele verwachte en minder verwachte spelers bijzitten. Hoewel de interesse van H-D in Ducati een eigen leven ging leiden op sociale media (volgens sommigen was het merk al verkocht aan de Amerikanen) heeft Harley’s investeringsgroep Investicorp haar bod weerhouden.

Dé verassing kwam er uit Italiaanse hoek van het kledingbedrijf Benetton. Hun investeringstak (Edizione Holding) zou een bod gedaan hebben van 1,2 miljard euro. Dat is nog steeds een stuk onder de prijs van 1,5 miljard waar Audi op hoopt.

Andere geïnteresseerden uit de motorsector zijn Eicher Motors (het bedrijf achter Royal Enfield), Bajaj, Polaris en BRP. Verder meldt Reuters ook biedingen van Investindustrial – maar dan niet in naam van H-D – CVC Capital Partners, Advent en PAI.

Vermoedelijk krijgen we volgende week al een shortlist met de geïnteresseerden. Ducati gaf al aan dat het niet enkel naar geld zou kijken, maar ook naar de mening van de vakbonden en de toekomst van Ducati’s arbeiders.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.