Hallo, Ducati Multistrada V4 …SP?

In Italië is een prototype van een nieuwe Ducati Multistrada gespot met enkelzijdige achterbrug en 17″ voorwiel. Nadat het merk uit Bologna eerder dit jaar uitpakte met een Multistrada die enkel met 19″ voorwiel beschikbaar is, zou dit een antwoord kunnen zijn op de kritiek van sportieve rijders.


Dat de Ducati Multistrada V4 één van de heetste nieuwigheden is voor 2021 staat buiten kijf, al kan de nieuwe motor niet alle vakjes aanvinken. Met de Audi topmannen aan het roer is het duidelijk dat Ducati helemaal de strijd met BMW’s GS wil aangaan – en daarbij hoort dus een 19″ voorwiel. Vaarwel vlijmscherp sturen op asfalt, hallo avontuurlijker imago.

Hoe goed de nieuwe V4 Multi ook is, er zijn ongetwijfeld een hoop Ducatisti die een traantje laten om het afscheid van hun ruwe, L-twin, trellisframe, desmo en…uiteraard ook de woeste Multistrada Pikes Peak. Uit respect voor Carlinne Dunne, de 36-jarige racer die twee jaar geleden het leven liet op Pikes Peak aan het stuur van een Streetfighter V4, vermoeden we dat Ducati de Pikes Peak-noemer achterwege zal laten. Maar dat neemt dus niet weg dat er binnenkort een sportievere Multistrada komt. Hoera!

De bewuste spypic kan je zien via Moto.it, maar naast het kleinere voorwiel en de enkelzijdige achterbrug met bijhorend Marchesini wiel, zien we vooral gelijkenissen met de gewone Multi V4.

Bron: Moto.it

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd