Waarschijnlijk geen straatraces, maar wel nog een topsnelheidspoging voor Guy Martin dit jaar.

Guy Martin: “Geen TT meer voor mij, op naar nieuwe uitdagingen.”

Truckmechanieker en TT-superster Guy Martin gaf onlangs een interview waarin hij vertelt over zijn toekomstplannen. De TT op het eiland Man, hoort daar niet langer bij.

In het kader van de release van zijn derde boek, gaf Guy Martin een interview op Facebook. Naast een hoop promotiepraat over zijn nieuwe boek ‘Worms to catch’, kwam er een interessante vraag over zijn toekomstplannen. Guy had andere racers immers al eens verweten dat het ‘zeemeeuwen zijn die achter een tractor blijven aanvliegen’ omdat ze keer op keer dezelfde race willen winnen.

Grootse toekomstplannen

Het antwoord van Guy was oprecht en eenvoudig. “De grootste TT-teams doen me nog steeds aanbiedingen om te racen. Maar voor mij is dat hoofdstuk afgesloten. De enige reden waarom ik er zolang heb over nagedacht, is omdat ik geen spijt wilde hebben, dat ik het niet gedaan had. Toen ik weer eens op de sofa lag met een gebroken rug, wist ik zeker dat ik er genoeg van had. Het is altijd dezelfde rotzooi, jaar in jaar uit. Ik heb alles gedaan wat ik kon als ‘hobby racer’ om nog sneller te gaan, zou ik er mijn hele leven aan moeten toewijden en dat heb ik er niet voor over. Nu ben ik van de TT weggewandeld en race ik enkel nog op mijn eigen voorwaarden. Mijn Martek is op weg naar Nieuw-Zeeland en ik zal er binnenkort een hillclimb race mee doen. Verder wil ik ook het ronderecord op de Nürburgring scherper stellen en dan staat er nog een autorace in Pikes Peak op het programma. Daarbij komt nog dat ik volgend jaar meer zal flattracken dan ooit tevoren.”

Guy Martin tijdens een rondje op de Nürburgring, eerder dit jaar.
Guy Martin tijdens een rondje op de Nürburgring, eerder dit jaar.
Mocht u benieuwd zijn naar de hillclimb, dan kunnen we al verklappen dat het gaat om de Burt Munro Challenge, vernoemd naar de man die bekend werd dankzij het verhaal over ‘The world’s fastest Indian’. Meer info daarover, vind je hier. En wat betreft het Nürburgring-verhaal, dat kwam eerder al aan bod op MaxxMoto.