Franse minister van milieu heeft zes auto’s, scooter, motorfiets en een boot

Nicolas Hulot is de Franse minister die verantwoordelijk is voor de ecologische omschakeling. Net zoals de rest van de regering moest hij zijn vermogen openbaar maken, en dat leidde tot enige verontwaardiging. Niet alleen is hij euromiljonair (7,2 miljoen), maar hij bezit ook 9 voertuigen. “Niet echt goed voor het milieu,” klinkt het bij zijn tegenstanders.

Hoewel de man aangaf het merendeel van zijn verplaatsingen te maken in een elektrische BMW I3 en op een onbekende elektrische scooter, kreeg hij de volle lading van zowat alle kanten. Normaliter is Hulot hoog aangeschreven bij de geitenwollensokkenbreiers (scrabble-tip!) omdat hij zorgde voor o.a. de invoering van de lage emissiezones en het verbannen van oudere voertuigen uit de stadscentra. Nu kon hij echter op de nodige tegenkanting van de groenen rekenen.

Een foto van Hulot op de motor tijdens zijn jonge jaren als journalist bij France Inter.

De Fédération Française des Motard en Colère hoort dan weer bij de grootste tegenstanders van Hulot, die hem nu als hypocriet omschrijven.

Kort samengevat bezit de man verder een dikke VW voor vrouwlief, een 2 PK’tje voor de dochter, een Boxer-bestelwagen om voor zijn paarden te zorgen, een oude Land Rover voor bij het vakantiehuisje op Corsica, een BMW motorfiets, nog een andere Citroën voor als de rest in panne staat  en tot slot een Vaillant boot om wat te spelevaren. Je zou dus bijna durven stellen dat het een echte petrolhead is. Maar dan wel eentje die de schone (groene) schijn moet hooghouden op politiek vlak.

Wij vermoeden alvast dat de Fédération Française des Motards en Colère binnenkort nog wel eens actie zal voeren tegen het verbieden van oude motoren in de Parijse binnenstad…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.