Fotogalerij 2021 Triumph Speed Triple RS: “Add lightness”

Triumph pakt in 2021 uit met een nieuwe Speed Triple RS. Nee, dit is geen eenvoudige Euro5-update: de Britten ontwikkelden een compleet nieuwe motorfiets waarbij het pk-cijfer de lucht in ging, maar veel belangrijker nog is dat het rijklare gewicht zakte.

De Speed Triple is misschien wel dé motorfiets die Triumph opnieuw op de kaart zette, al stond hij de afgelopen jaren in de schaduw van zijn kleinere broertje, de Street Triple. Binnen het supernaked-segment kon de Speed Triple RS niet concurreren met de lichtere en krachtigere competitie en dus gingen de jongens bij Triumph aan de slag.

Vaarwel stijlelementen, hallo prestaties

Waar het vorige model nog vasthield aan stijlelementen die eigen zijn aan de Speed – denk maar aan de bovenliggende uitlaat – ging nu alles overboord in de zoektocht naar lichtheid, power en meer rijplezier. Het team dat het motorblok ontwikkelde is hetzelfde team dat Triumph’s Moto2 raceblokken bouwt en dan mag je dus wel iets verwachten.

180 pk uit 1160cc om precies te zijn, met daarbij nog eens 125Nm koppel voor een veel lichter rijklaar gewicht. Van dat laatste hebben we nog geen officiële data, al spreekt Triumph van 10kg gewichtsverlies overall, wat het drooggewicht op 179 kilo moet brengen.

Kort samengevat: op papier doet de Speed Triple opnieuw écht mee bij de supernakeds. Bravo!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd