Febiac: motormarkt groeit nog steeds

De maandelijkse cijfers van Febiac rolden weer binnen. Ook in september zat de motormarkt in de lift. De motorfietsen beginnen het vierde trimester met een positieve dynamiek en de markt duikt de herfst in met een groei van 7,39%.

In september zat de motormarkt al voor de zesde maand op rij in de lift, hoewel de groei ten opzichte van vorig jaar wel wat lijkt af te remmen. In juli zat het percentage nieuwe inschrijvingen nog op 19,49% ten opzichte van juli 2017. In september werden er 7,39% meer nieuwe motoren ingeschreven. Over het hele jaar genomen, gaat het nog steeds over een groei van 10,17% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In totaal werden er in september 1743 nieuwe motoren ingeschreven. Het best verkopende merk is nog steeds Honda met 228 motoren, gevolgd door Yamaha en BMW. Die drie merken tezamen zijn ook meteen goed voor ongeveer een derde van het totaal aantal verkochte motoren.

Als we de cijfers voor het hele jaar bekijken, dan staat Yamaha nog steeds bovenaan met een marktaandeel van 12,85%. Ten opzichte van vorig jaar noteren de Japanners het nog altijd een stijging van bijna 20%. BMW staat op de tweede plek, gevolgd door Honda. Die laatste deden het in september weer net wat beter dan de voorbije maand vorig jaar.

Overzicht september 2018
Overzicht 2018

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.