Ducati MotoGP teamvoorstelling

Het begin van het nieuwe jaar is traditioneel ook de periode waarin de MotoGP teams hun nieuwe kleurstellingen en designs bekend maken. Zo ook voor Ducati dat de spits afbeet in Zwitserland.

De ster van de show is de nieuwe GP19-kleurstelling, geflankeerd door Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci en Ducati testrijder Michele Pirro. 2019 betekent dus een wissel bij de piloten (Jorge Lorenzo verkast richting Honda Repsol), maar ook een opvallend nieuw rood kleurtje voor de Desmosedici.

‘Ducati Winnow’ siert de zijkuipen in een ontwerp dat doet terugdenken aan de knalrode Ducati’s van enkele jaren geleden, al hielden de Italianen verder de lippen opeen over verdere technologische ontwikkelingen over veranderingen aan de setup. Er werd een piekvermogen van boven de 250pk vermeldt, al zou dit volgens de meeste bronnen zelfs dichter bij de 300pk liggen dan Ducati wil verklappen.

Eén ding staat al vast sinds vorig seizoen: de Duc is de te kloppen motor, al blijft het maar de vraag of een betere motor opkan tegen het talent/tactisch inzicht/geluk dat wereldkampioen Marc Marquez op zijn Honda Repsol aan de dag legt.

Ohja, en mocht u het nog niet gemerkt hebben: de motor op de foto’s is nog een GP18. Op de échte nieuwe motor is het nog wachten tot de openingsGP in Qatar…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.