Even photoshoppen, et voilà!

Ducati: Binnenkort scooters en elektrische motoren

Ducati is bezig met een scooter-project en met elektrische motoren. Dat vertelde de Managing Director van Ducati West Europe aan moto-station.

De Franse website had een interview met Edouard Lotthé en vroeg hem naar de interesse van Ducati in een supersport 300 project. Lotthé ontkende dit, maar gaf meteen ook de hint dat er een Ducati scooter aankomt. Mobiliteit in de stad blijft een belangrijk punt voor de Italianen, maar de directeur vertelde er meteen bij dat dit pas voor na 2021 zou zijn.

Even photoshoppen, et voilà!

Elektrische Duc?

Wat betreft de elektrische motor hield Lotthé de boot af. Het is duidelijk dat de Italianen bezig zijn met het elektrische verhaal, al staat er nog niets vast over een mogelijk project. Nadat de Volkswagen Group eerder uitpakte met ‘Roadmap E’ (het plan om tegen 2030 elektromotoren te voorzien bij ieder merk van de groep), werd duidelijk dat Ducati ook een e-bike zou krijgen, maar ook bij Ducati zelf is er dus nog geen duidelijkheid over het opzet van dit project.

Euro5-luchtgekoeld?

Nog een belangrijk punt uit het interview is dat Ducati haar luchtgekoelde motoren aan het aanpassen is voor de Euro5-norm. Dit zal geen gemakkelijke taak worden, maar kan wel essentieel worden om het Scrambler-merk in leven te houden.

Via: Moto-Station

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.