Dovizioso domineert in Catalunya

Andrea Dovizioso heeft de Grote Prijs van Catalunya op zijn naam geschreven. De Ducati rijder domineerde de race, gevolgd door de twee Honda Repsol rijders.

Dovi klimt met deze overwinning naar de tweede plek in het kampioenschap en het lijkt erop dat Ducati opnieuw momentum gevonden heeft. Het is van de tijd van Casey Stoner geleden dat Ducati nog 2 GP’s op rij won en ook Jorge Lorenzo presteerde uitzonderlijk goed met een vierde plek. Petrucci reed ook lange tijd in de top vijf, maar ging uiteindelijk met twee ronden te gaan onderuit.

Minder positief nieuws was er bij Yamaha, waar vooral de fabrieksrijders het lieten afweten. Johann Zarco en Jonas Folger waren nog goed voor een 5de en 6de plek, Rossi vonden we pas terug op plaats 8 en kampioenschapsleider Maverick Vinales eindigde op de 10de plek. Vinales blijft wel de leider in het kampioenschap, al wordt hij nu van dichtbij gevolgd door Andrea Dovizioso en Marc Marquez. Valentino Rossi valt terug naar de vijfde plaats in het kampioenschap en wordt voorbijgestoken door Dani Pedrosa.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.