Dit is de nieuwe 2019 Suzuki Katana !

Suzuki heeft een derde vierde in een reeks teaservideo’s onthuld van wat  de nieuwe Katana gaat worden. Terwijl we in het derde filmpje al een glimps kregen van de brandstoftank, kunnen we de motor nu helemaal zien. Op meer gedetailleerde beelden is het uiteraard nog wachten tot dinsdag, de persdag op de Intermot motorbeurs.

Terwijl heel veel mensen hun hoop hadden gevestigd op de nieuwe Katana als mogelijke opvolger voor het turbo ‘Recursion’ project van Suzuki, lijkt het er nu toch op dat we opnieuw een klassieke viercilinder krijgen. De motor doet trouwens wel érg sterk denken aan het Katana concept dat vorig jaar in samenwerking met Motociclismo en designer Rodolfo Frascoli gebouwd werd op basis van een GSX-S1000F (zie helemaal onderaan).

     

Dit concept stond vorig jaar reeds op de EICMA motorbeurs.

De grote vraag zal zijn of Suzuki de Katana gebaseerd heeft op de nieuwe GSX-R 1000R, met alle bijhorende elektronische snufjes van dien, dan wel op het GSX-S1000F concept van hierboven. De GSX-S reeks draagt tenslotte de motor mee van de K5 Gixxer die dateert uit 2005 en als de Katana echt wil concurreren met de laatste nieuwe nakedbikes, dan zou een elektronische upgrade zeker geen kwaad kunnen.

Het opvallendste is dat Suzuki als eerste een stapje verder zet in de neo-retro hype. Terwijl andere merken nog steeds vasthouden aan cafe racer en scrambler reïncarnaties uit de jaren zestig en zeventig, kiest Suzuki resoluut voor een styling die doet denken aan de eighties. Nadat het merk een lange moeilijke periode kende wat betreft nieuwe (of liever, vernieuwende) modellen, mogen we dankzij de Gixxer 1000 en deze nieuwe Katana wel stellen dat de jongens uit Hamamatsu helemaal terug zijn. Nu is het enkel afwachten wanneer de Katana bij de dealer staat…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.