Crossover fever: Tijd voor een Tiger Sport 1200?

Crossovers zijn hot. De afgelopen jaren zagen we meer en meer hoogpoters overschakelen naar 17″ wielen en als we onze bronnen bij Triumph mogen geloven, betekent dat dat er ook een nieuwe Tiger Sport op komst is. Nee, geen 660 dit keer, maar wel een hele dikke driecilinder die de Tiger Sport 1050 moet opvolgen.

Wie de motormedia in de gaten houdt, weet dat de computerprentjes van Kar Lee opnieuw de ronde doen. Dit keer gaat het om een mogelijke Tiger Sport 1200, die de prestaties van de Speed Triple 1200S (180pk!) moet koppelen aan meer comfort, langere veerwegen en alles wat je van een sportieve toermotor mag verwachten. Zeg gerust ‘De Kawasaki Versys-formule’, die intussen overgenomen werd door ongeveer iedere grote fabrikant. Maar dit keer dan wel met Triumph’s extra pittige driecilinder in het vooronder, what’s not to like?

Geef toe, deze 1050 was een onderschatte motorfiets en verdient een 1200 opvolger.

En daaraan gekoppeld uiteraard een 17″ voorwiel wat het sturen op geasfalteerde wegen gewoon stukken sneller en lichter maakt dan met een allroad 19″ voorwiel. Bovendien krijg je door die switch ook een stuk meer keuze qua banden – zeker als we dan even rondkijken voor sportief rubber.

Kom op Triumph, hou ons niet te lang in spanning!