Chris Leesch voor 2024 wereldtitel Superstock

Chris Leesch, Luxemburg’s beste motorrijder, gaat vol voor de winst in het nieuwe seizoen. Na een aantal geweldige ritten in 2023 blijft hij Honda’s kleuren verdedigen in het FIM Endurance Wereldkampioenschap. Specifiek zal hij rijden in de categorie Superstock. Zo rijdt hij er bijvoorbeeld de bekende Suzuka 8-uren!

Lees er alles over in onderstaand persbericht:

Chris Leesch, de huidige beste piloot uit Luxemburg, voegde zich in 2023 bij de Zelos Classic 21 Black Knights-rijders, tijdens een seizoen waarin hij wedstrijden in het Franse Superbike Kampioenschap (FSBK) en het FIM Endurance Wereldkampioenschap (EWC) afwisselde. Hij nam aan deze wedstrijden deel met de Honda CBR 1000 RR-R van het Chromeburner RAC41 Honda-team, wiens kleuren hij het hele jaar door heeft verdedigd.

Als hij goed kon presteren in de FSBK, met name met een resultaat in de top-5, speelde Chris Leesch bovenaan mee in Endurance. De 28-jarige piloot was competitief vanaf het eerste evenement, de 24 Heures Motos du Mans, met een derde plaats in de categorie Superstock. Vervolgens leidde hij de #41 Honda naar dezelfde trede van het podium tijdens de 24H SPA EWC Motos. De Luxemburger werd tweede in de Bol d’Or en won de Superstock World Cup… voordat hij zijn titel verloor vanwege diskwalificatie wegens een niet-conforme tank.

Duidelijk teleurgesteld, nam Chris Leesch de nodige tijd om sterker terug te komen. Hij keert dus in 2024 terug naar het FIM Endurance Wereldkampioenschap, nog steeds bij het Chromeburner RAC41 Honda-team. Hoewel hij nieuwe teamgenoten krijgt, blijft zijn ambitie dezelfde: mikken op de top van het klassement. Dankzij de steun van Zelos is hij beter dan ooit voorbereid om zijn doel te bereiken.

Chris Leesch (Zelos Classic 21 Black Knights-piloot): “Ik ben erg opgewonden om het momentum in 2023 voort te zetten, zowel met de Zelos als de RAC41-structuur. Ik zal wat vrije tijd besteden in het Franse Superbike-kampioenschap om een beetje ritme en snelheid te behouden, maar het doel zal zijn om goed te presteren in het World Endurance-kampioenschap. We zullen proberen zoveel mogelijk races te winnen om voor de titel te strijden en wraak te nemen. Het niveau in Superstock zal een tandje hoger gaan en we zullen de Suzuka 8 Hours kunnen rijden, waar ik erg naar uitkijk. Ik kijk uit naar de start van het seizoen!”

FIM World Endurance Championship 2024 – Kalender :
20-21 april: 6 uur van Le Mans (Le Mans, Frankrijk)
8 juni: 8 uur van Spa (Spa-Francorchamps, BelgiĆ«)
21 juli: 8 uur van Suzuka (Suzuka, Japan)
14-15 september: Bol d’Or (Le Castellet, Frankrijk)