Bradl als vervanger voor van der Mark?

Motorsport.com bericht dat Stefan Bradl een overstap overweegt van de MotoGP naar het WSBK. Nu van der Mark gelinkt wordt aan Ducati, zou Bradl zijn zitje bij het Ten Kate team kunnen innemen.

Het lijkt erop dat de beste jaren in het GP-circuit voor de Duitser achter de rug zijn. In 2011 werd hij nog wereldkampioen Moto2, het jaar erop was hij rookie of the year in de MotoGP en nog een jaar later scoorde hij een pole position in Laguna Seca. Sindsdien ging het echter bergaf en bij het Gresini-Aprilia team waar hij nu rijdt, kan Bradl geen potten meer breken. Een overstap naar het WSBK lijkt dus een logische zet, al zou hij ook nog een aanbieding van het Avintia team hebben.

Merkwaardig is wel dat er net interesse is van het Ten Kate team dat het momenteel erg goed doet met Michael van der Mark en Nicky Hayden. De Rotterdamse coureur zou echter in beeld zijn bij Ducati en de kans bestaat dat hij volgend seizoen mag aantreden als teammaat van Chaz Davies. De vervangers van Bradl en Bautista bij het Gresini-Aprilia team zijn al langer bekend, dat worden Sam Lowes en Aleix Espargaro.

yamas