BMW Tyco haalt Michael Dunlop binnen

Michael Dunlop heeft een contract getekend met BMW Tyco en zal de BMW Superbike voor het team rijden in de North West 200, Isle of Man TT en Ulster Grand Prix.

Bij Suzuki hadden ze nog zo hun best gedaan om Dunlop te overtuigen om te blijven. Hij mocht zelfs naar Sepang voor een testje op de MotoGP machine. Maar de Brit heeft dan toch op het laatste moment voor BMW Tyco gekozen. Of die beslissing ook te maken heeft met het gebrek aan ontwikkeling van de GSX-R, kregen we niet te horen. Feit blijft wel dat Dunlop alles behalve onder de indruk was toen de beloofde onderdelen niet op tijd klaar waren voor de testen in Cartagena, Spanje, 3 weken geleden.

Michael Dunlop op de BMW S1000RR tijdens de Isle of Man TT in 2016

Michael Dunlop tekende nu een contract voor de North West 200, waar hij de Noord-Ier Alastair Seeley naast zich in het team krijgt, de Isle of Man TT en de Ulster Grand Prix. De relatie met BMW is in het verleden turbulent geweest maar Dunlop boekte met het team ook een aantal mooie successen. Zo won hij in 2014 de Superbike, Superstock en Senior races en in 2016 schreef hij de Superbike en Senior races op zijn naam.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.