Belgian Motorcycle Academy sterk vertegenwoordigd in 2024

Een bijzonder spannend seizoen 2024 staat op het punt te beginnen voor de vzw Belgian Motorcycle Academy (BMA), die vertegenwoordigers zal hebben in tal van kampioenschappen. Een overzicht vóór de eerste wedstrijden.Een trio in de Grand Prix-voorkamer!

De Northern Talent Cup, in 2020 gelanceerd door Dorna Sports, promotor van het MotoGP Wereldkampioenschap, biedt een springplank naar de Grands Prix voor piloten uit Midden- en Noord-Europa. De BMA werd sinds het begin erkend door Dorna en dat zal in 2024 ook weer het geval zijn, met maar liefst drie talenten om de BMA te vertegenwoordigen!

Na een eerste leerjaar en de eerste gescoorde punten zal Lorenzo Pontillo zijn avontuur in de competitie voortzetten, met de ambitie om zijn resultaten te verbeteren. Zijn teamgenoot wordt Ferre Fleerackers, auteur van een opvallend NTC optreden in 2021. Hij leidde de groep in zijn eerste wedstrijd ooit in de NTC, op een circuit dat hij niet kende. Tom Rolin gaat als Rookie deelnemen in dit voor hem nieuwe kampioenschap. Hij is een van de jonge Europeanen in de kijker, zoals blijkt uit zijn titel van Belgisch Supermoto S4-kampioen en zijn Rookie-Of-The-Year-prijs in 2023, uitgereikt door de Waalse Motorfederatie van België (FMWB).
Talent in ontwikkeling

Nog steeds in de snelheidsdiscipline zal de BMA ook aanwezig zijn in de wedstrijden georganiseerd door Yamaha Racing bLU cRU Benelux, die ook tot doel hebben jonge pilootjes te ondersteunen. Met twee jaar ervaring in de Northern Talent Cup gaat Loris Dekkers zijn horizon verleggen naar de R7 Cup. Zijn teamgenoot Zenno Bulté zal deelnemen aan de R3 Cup.

Ondertussen zullen de jonge Romain Even en Luigi Orsolini proberen de kleuren van de Academie te laten schitteren in de gelederen van de FIM MiniGP World Series, deze minimotorraces waar beginnende kampioenen hun stempel drukken en punten scoren voor de toekomst. Net als bij de Northern Talent Cup maakt de FIM MiniGP World Series deel uit van het Road to MotoGP™-programma..

De talenten in Supermoto

Omdat de BMA openstaat voor verschillende disciplines, zullen ook verschillende deelnemers zich concentreren op hun Supermoto-specialiteit. Net als in 2023 zal Evan Gourmet deelnemen aan het Franse kampioenschap in de categorie S2, waar hij in 2023 met name een zesde plaats behaalde in het kampioenschap na uit te vallen met een blessure in het midden van het seizoen. Justin Wathlet, recent Belgisch S3 vice-kampioen in de 125 cc-divisie, gaat met Evan mee naar dezelfde paddock.

Ten slotte zullen Lucas Stranard (Supermoto), Lucas Fissette (Supermoto) en Loriano Dombier (MX/Supermoto) profiteren van het toezicht van de BMA om hun leer- en ontwikkeling voort te zetten, zowel op het gebied van het rijden, hun fysiek, eetgewoonten als op het gebied van rijden in een competitie. Een programma dat hen in staat moet stellen in de voetsporen te treden van hun idolen, bij wie zij binnenkort aan de start zullen verschijnen.