Belgian Motorcycle Academy selecteert nieuw talent

De Belgian Motorcycle Academy heeft twee nieuwe talenten voor 2024. Ferre Fleerackers en Lucas Lisette zullen voortaan deelnemen aan het opleidingstraject dat jonge talenten richting de MotoGP wil krijgen.


De missie van de Belgian Motorcycle Academy is om jonge Belgische talenten tussen 7 en 17 jaar te ontdekken, op te leiden en te begeleiden naar de prominente motorcompetities dankzij een trainingsprogramma van ten minste 10 dagen per jaar, voornamelijk tijdens weekends en schoolvakanties. De Academy kan rekenen op verschillende coaches en instructeurs, allen gecertificeerd door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB) en ADEPS. De Belgian Motorcycle Academy is erkend door DORNA en officieel geïntegreerd in hun Road to MotoGP™-programma.

Ferre Fleerackers (links onderaan) en Lucas Lisette (rechts) werden toegelaten tot de Academy. Twee nieuwe namen om in het oog te houden dus. Leer ze wat beter kennen in het persbericht hieronder:

Persbericht:

Twee toekomstige kampioenen sluiten zich aan bij de selectie in 2024Ferre Fleerackers en Lucas Fisette zijn de nieuwste aanwinsten van de ASBL Belgian Motorcycle Academy, die in 2024 13 academici zal begeleiden.

Op 25 oktober organiseerde VZW Belgian Motorcycle Academy een selectiedag om de jonge Belgische motortalenten te identificeren die de rangen zullen vervoegen voor het vijfde seizoen in 2024.

Op het programma stonden een aantal praktische rijtesten en een persoonlijk gesprek, dit alles op en rond het Circuit Jules Tacheny in Mettet. De jury besloot twee jonge kandidaten te selecteren, die opvielen door hun rijvaardigheid en hun motivatie om grote kampioenen te worden. Zij zullen het komende seizoen deel uitmaken van vzw Belgian Motorcycle Academy, waar ze professionele coaching zullen krijgen om hun sportieve vaardigheden en prestaties verder te verbeteren.


Ferre FLEERACKERS
Ferre komt uit de regio Aarschot en rijdt al op 2-wielers sinds hij op 5-jarige leeftijd op zijn eerste BMX stapte. Daarna schakelde hij over op gemotoriseerde machines en dat heeft goed uitgepakt voor hem, want hij is één van de meest veelbelovende Belgen. Op 17-jarige leeftijd – hij werd geboren op 31 augustus 2006 – heeft hij zijn vorige seizoen doorgebracht met vechten voor podiumplaatsen in het Duitse Supersport 300 (IDM) kampioenschap. Hij maakte een opmerkelijke verschijning in de Northern Talent Cup 2021 (NTC) en leidde enkele ronden in deze competitie op een voor hem onbekend circuit. Hij zal ons meer moois laten zien in 2024, want dan zal hij het volledige NTC-seizoen rijden.

Lucas FISETTE
Motorliefhebbers zullen de naam van Marc Fisette herkennen, een van de snelste Belgische piloten in zowel Superbike als Endurance. Lucas is zijn zoon en het was duidelijk zijn vader die de passie voor motorsport doorgaf, en met succes: de jury merkte zijn beheersing van de motor op, ondanks het feit dat hij nog maar weinig motorervaring heeft. De Luikenaar, geboren op 8 juni 2010, heeft de ambitie om zich te specialiseren in de Supermoto-discipline.
Ferre Fleerackers en Lucas Fisette zijn de nieuwste aanwinsten van de vzw Belgian Motorcycle Academy. Ze voegen zich bij, in alfabetische volgorde: Evan Gourmet, Guillaume CasaerJustin WathletLorenzo Pontillo, Loriano DombierLoris DekkersLucas StranardLuigi OrsoliniRomain EvenTom Rolin en Zenno Bulté.

13 kinderen die uw hulp nodig hebben! De Belgian Motorcycle Academy VZW werkt dankzij de giften van zijn vier medeoprichters en het grote publiek. Dankzij deze giften is het mogelijk om de kostprijs van een jaar begeleiding – inclusief motor en volledige uitrusting – terug te brengen tot €3.500 in plaats van €15.000 per leerling. Door de Academy te steunen, kunnen kinderen uit alle lagen van de bevolking profiteren van de best mogelijke opleiding in België en hun kansen om ooit een motorkampioen te worden aanzienlijk verhogen. Het gaat er ook om de Belgische sport te ondersteunen en België in staat te stellen om in de toekomst te genieten van mooie tijden in de grote motor kampioenschappen. Help hen dus een handje en doe een donatie. Vanaf €40 geniet je van een belastingvermindering: een schenking van €40 kost je slechts €22!Hier zijn de bankgegevens om te doneren:Begunstigde: Koning BoudewijnstichtingRekeningnummer : BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1Mededeling : ***019/2150/00081*** 



Je kunt hier ook online doneren of door de QR-code hiernaast te gebruiken.